S^B FASH!ON SUBARU by Zigman

Od cirkusa do tanga, od amazonki do seksi sirena

Ivana Kocijan

U kreativnoj radionici kostrenskog dizajnera i kostimografa Juraja Zigmana i riječke plesačice i koreografkinje Ivone Brnelić stvorena je raskošna multimedijalna predstava o nedostižnoj ljubavi s elementima mjuziklaRIJEKA – S^B FASH!ON SUBARU BY ZIGMAN, avangardna modna predstava Jurja Zigmana i Ivone Brnelić, održana preksinoć na terasi Tower Centra, mnogobrojnoj je riječkoj publici ponudila novo, jedinstveno promišljanje mode, plesa, kazališta i glazbe.  


Nastavljajući projekt premijerno prikazan prošle godine u prostoru bivše tvornice Torpedo, proslavljena riječka plesačica i koreografkinja i poznati kostrenski dizajner i kostimograf u novoj su predstavi, i ove godine prikazanoj u sklopu Riječkih ljetnih noći, iznova pokazali da moda može biti oblik umjetničkog izražaja. Uz Ivonu Brnelić i Jurja Zigmana klasična modna revija prestaje postojati. U njihovoj kreativnoj radionici stvorena je raskošna multimedijalna predstava o nedostižnoj ljubavi s elementima mjuzikla.


Neistraženi svijet


Podijeljen u više slika povezanih videoprojekcijama za koje su zaslužni Ivona i Sanjin Stanić, modno-plesno-glazbeni show publiku je proveo kroz novi, neistraženi svijet vlastitih osjetila i kontrastnih slika. Od cirkusa do tanga, od amazonki do seksi sirena – sve se to moglo vidjeti u preksinoćnjoj predstavi praćenoj snažnim i moćnim scenskim doživljajem.
U prvom su planu ipak bile kreacije Jurja Zigmana. Stvaralačka energija mladog modnog vizionara bila je očita u svakom izlasku modela, što se može zahvaliti redateljici predstave Ivoni Brnelić koja je njegove prepoznatljive modne radove na najbolji mogući način predstavila široj javnosti.


Virenje preko ramena


Zanimanje za atraktivni show bilo je i više nego veliko. Mnogobrojna publika natisnula se na krovu Tower Centra kako bi što bolje vidjela modele u ekstravagantnim Zigmanovim kreacijama. Dijelu posjetitelja koji nisu uspjeli dobiti sjedeće mjesto praćenje predstave bilo je dosta otežano budući da se show nije odvijao na pozornici ili modnoj pisti. No unatoč gužvi i virenju preko tuđih ramena, s predstave su svi otišli zadovoljni. Oni kojima modna predstava kreativnog dvojca Brnelić-Zigman nije bila dovoljna, nakon završetka službenog dijeloa programa mogli su se zabaviti i uz Subaru Impreza show prezentaciju i S^B FASH!ON plesni show.