10 modnih pitanja

Modna influencerica Matea Miljan otkriva što se nalazi u njenom ormaru

Dijana Ljubanović

FOTO/IG @matea.miljan

FOTO/IG @matea.miljan

Danas smo ugostili Mateu Miljan u našoj rubrici 10 modnih pitanja kako bi nam otkrila neke svoje male modne tajne.Svake toliko biste se mogli naći u stilskoj kolotečini – ne baš kao fenomen “puni ormar, nema se što odjenuti”, već više poput neizbježnog osjećaja da se vaš ormar sastoji od komada koji su odavno ispali iz mode i teško se uklapaju u (trenutne) trendove.


Boje izgleddaju manje živopisno, a “statement komadi” manje uzbudljivi. Jednostavna kupnja nečega neće smanjiti: potrebna vam je nova perspektiva koja će vas voditi. Zbog toga su ulični stil i društveni mediji postali toliko vrijedni u modnom svijetu, pružajući svježu inspiraciju izvan vašeg neposrednog okruženja.


Možda čak počnete odabirati svoja omiljena lica među gužvom na feedovima. Pa, čak i oni elegantni ljudi imaju račune kojima se obraćaju kad trebaju nove ideje. A jedna od hrvatskih najistaknutijih hrvatskih modnih influencerica koja uvijek donese nešto novo, svježe i veselo na Instagram je Matea Miljan.
Uvijek iznova iznenadi i oduševi svoje pratitelje šarenim kombinacijama, lepršavim stilom i šarmom. Ona pokazuje kako najbolje namjestiti košulju i uskladiti je s otkačenom suknjom, kako odabrati najljepše haljine i zablistati.


Danas smo je ugostili u našoj rubrici 10 modnih pitanja kako bi nam otkrila neke svoje male modne tajne.Kako bi opisala svoj stil i kakvu poruku šalješ svojim modnim odabirima?


Mislim da nisam dio nekog klasičnog stila i da dosta toga kombiniram po svom raspoloženju. Volim zaigrane, vesele kombinacije s puno boja. Vjerujem da ponekad šaljem poruku kako je nespojivo na kraju uvijek i spojivo i nosivo.Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije?


Najviše kupujem na Asosu, U MiStoreu, uz to u Zari, Stradivariusu i na AboutYou. Biram ono što mi odmah zapne za oko, nije mi bitno da je nešto markirano i skupo, već da je to meni lijepo i nešto što bih ja nosila i kombinirala.


Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar?


Haljine, tenisica, torbice, tajica i obične bijele majice.Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove bi izdvojila kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema tvom mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Vjerujem da su ti gradovi i dalje u prednosti iako se pokazalo s vremenom da naše djevojke uz parišku modu, jako vole i onu skandinavsku. Mislim da sam se ja nekako najviše našla u talijanskoj.Prema tvom mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


Moram priznati da nemam odgovor na to pitanje. 🙂Kako je počela tvoja ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako si gradila svoj stil i postala zadovoljna njime?


Ljubav prema mod počela je još u nižim razredima osnovne škole kada sam imala lude kombinacije u glavi. Nastavila se kroz šivanje pa modni blog. Moj stil se mijenja, ali jedno ostaje, barem za sada još uvijek isto, a to je da i dalje jako volim bojem. Trendovske komade volim kombinirati na svoj način i uvijek dodati još neki posebni detalj svemu tome.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio tvoj pristup modi?


Nosi ono što voliš, ne ono što je moderno ili nametnuto kao poželjno.Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


Pa držim se one nikad ne reci nikad. U zadnje vrijeme se puno toga vraća i na prvu možda na to gledamo sumnjičavo no ubrzo se većina toga uvuče i u naše police i kroz pola godine sve nam postane normalno i prihvatljivo.Najveći modni fail koji si imala?


Jao hahahaha, kombinacija na maturalnoj večeri ili Krizmi, ne znam što mi je u ovom trenu gore no tada mi se činilo jako lijepo, kao i većini vjerujem.Materijal koji ne podnosiš na svojoj koži?


Nema tog materijala. Nemam problem ni s jednim materijalom, prilagodljiva sam svemu.