Stilski trikovi

5 odjevnih komada u kojima izgledate mršavije

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ovi komadi vizualno stanjujuNitko nije savršen niti to treba biti. No, uvijek postoje oni dani kada se ne osjećamo dobro u svojoj koži i rado bi skrili pokoji kilogram viška. Ne morate se nepotrebno izgladnjivati, postoje odjevni komadi koji vizualno skidaju kilograme te u njima izgledate mršavije. Dio njih zasigurno već imate u ormaru. 


Hlače visokog struka


Možda ste mislili kako su hlače visokog struka rezervirane samo za mršave žene, no tu ste u krivu. Visoki struk vizualno produljuje noge te naglašava struk zbog čega djelujemo vizualno mršaviji. 


Duge prugice


Prugice nikad ne izlaze iz mode, jedino što varira jest njihova debljina i boja. Kako biste vizualno izgubili pokoji kilogram izbjegavajte vodoravne i birajte okomite prugice. To se podjednako odnosi na donje i gornje dijelove, poput košulja i majica. 


Nude salonke
Bezvremenske salonke treba posjedovati svaka žena. One su one cipele koje pristaju uz svaki styling i za svaku prigodu. Salonke same po sebi izdužuju liniju, a posebno taj efekt naglašavaju cipele u nude nijansama. 


FOTO: iStock


V izrez


V izrez čini čuda. On produžuje gornji dio tijela te u isto vrijeme pruža optičko sužavanje. Stoga ako želite prekriti višak kilograma birajte majice i veste s V izrezom, dok onaj klasični ovalni ostavite u ormaru.


Dugi kaputi i mantili


U dugim kaputima, balonerima i mantilima izgledamo mršavije, a uz to nam je u hladnijim danima toplo. No, pripazite koji model birate. Preferirajte uže krojeve jer u oversize modelima postižete suprotni efekt