Njam

Mini cheesecake u zdravijoj varijanti stvoren je za obiteljska druženja

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Slastica u kojoj uživaju i veliki i mali



Zdravija varijanta mini cheesecake tortica savršeno se uklapa u ljetne deserte svima koji ipak malo žele pripaziti na unos kalorija i šećera.


Stoga vam donosimo recept za slastice u kojima će uživati i veliki i mali, a po potrebi recept možete prilagoditi i napraviti bezglutensku verziju, piše BBC Food.


SASTOJCI


  • 1 čajna žlica ulja od uljane repe
  • 60 g meda
  • 120 g zobene kaše
  • ½ čajna žlica mješavine začina
  • 300 g nemasnog grčkog jogurta
  • 300 g laganog krem sira /10½oz lighter cream cheese
  • 2 čajne žlice ekstrakta od valinije vanilla extract
  • ½ limuna (samo korica) lemon, zest only
  • 1 čajna žlica stevije
  • 1 čajna žlica smeđeg šećera
  • 1 čajna žlica kukuruznog brašna
  • 2 jaja
  • 120 g jagoda


PRIPREMA


Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i lagano nauljite posudu u kojoj pečete muffine.


Ostatak ulja i meda stavite u lonac i zagrijte dok ne postane toplo i tekuće.


Maknite s “vatre” i umiješajte kašu i mješavinu začina dok se sve potpuno ne pokrije.


Podijelite smjesu u kalupe za muffine i lagano stisnite da napravite čvrstu bazu.


U većoj posudi pomiješajte jogurt, krem sir, ekstrakt od vanilije, limunov sok, steviju, šećer i kukuruzno brašno.


Umiksajte jaja dok smjesa ne postane glatka.


Žlicom nanesite na svaku bazu.


Stavite kalupe u pećnicu i pecite na petnaest minuta. Nakon toga, pustite da se hlade na sobnoj temperaturi.


Pažljivo uklonite mini cheesecake torbice i na vrh posložite jagode.


Ohladite sve još malo u hladnjaku i uživajte u osvježavajućem desertu.