Popularna slastica

Milječne kriške: Zdrave grickalice za djecu koje možete pripremiti kod kuće

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Domaći međuobrok kojeg će mališani obožavati.

Najoriginalnije, potpune i najzdravije grickalice za djecu su one pripremljene kod kuće.


Od izbora najboljih i prirodnih sastojaka, do pripreme i konzerviranja, domaći međuobrok predstavlja siguran obrok, zajamčene kvalitete.


Mislite li da je tako teško napraviti neke od “popularnijih” dječjih slastica iz supermarketa kod kuće? Odgovor je ne! Dovoljno je malo truda da budete sigurni da će vaša djeca pojesti siguran međuobrok bez konzervansa i aditiva.


Mliječne kriške


Mliječna kriška se, na primjer, priprema sa:


– 2 bjelanjka


– 60 grama granuliranog šećera


– 50 grama maslaca


– 60 grama brašna


– 4 žličice nezaslađenog kakaa


– 1 žličica praška za pecivo


– 250 ml svježeg vrhnja


– 3 žličice meda


Priprema:


Umutite šećer sa otopljenim maslacem dok smjesa ne postane svjetlija i kremasta. Dodajte jedan po jedan snijeg od bjelanjaka, postepeno i brašno, prašak za pecivo, kakao i miksajte dok sve ne dobije glatku i homogenu konzistenciju.


Smjesu prebacite u dvije tepsije poravnavajući površinu žlicom. Pecite na 200 stupnjeva 4 minute i ostavite da se ohladi. Umutite vrhnje zaslađeno medom i namažite ga lijepim slojem na oba pravokutnika koja ćete nježno spojiti (jedan na drugi) i vodeći računa da dobro prijanjaju.


Ohladite u hladnjaku najmanje sat vremena i izrežite na manje pravokutnike kako biste svojim najmlađima poslužili ukusne mliječne kriške.