Elegantan, ali upečatljiv

Micro Frenchies: Vodeći jesenski trend kada je manikura u pitanju

Mija Dropuljić

Foto: @beautybykatielouise, iStock

Foto: @beautybykatielouise, iStock

Ove sezone na noktima će vladati minimalizam u obliku frencha koji je doživio povratnički make over.Sjećate se francuske manikure? Dok je nekoć bila zaštitni znak njegovanih i decentnih noktiju, negdje putem se popularna bijela crta transformirala u čisti neukus.


Francuska manikura već dugo nije popularna no ove jeseni se vraća. Srećom u nešto drugačijem izdanju. 


Definitivno se ubraja u klasik koji je ostao negdje u prošlosti, ali ovaj tip ukrašavanja noktiju opet se vratio i pritom doživio veliki make over. 

U pitanju je minimalistička verzija koja je dobila naziv “micro frenchies”, a samo ime puno govori o tipu manikure. 


I dalje je u fokusu prepoznatljiva crta no ove jeseni i zime ona dolazi u tankom i decentnom izdanju. Također, trebate zaboraviti na bijelu boju – micro frenchies stižu u raznim bojama, samo ne u neutralnoj. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)Plava, roza, srebrna, brončana, ali i šarena kombinacija – micro frenchies manikura poigrava se sa svim bojama. Kako je crta decentna i malena, dopušta šarolikost jer ne djeluje napadno. 


Ono što je također novost je način nanošenja prepoznatljive crte. Ona se i dalje stavlja na vrh nokta, ali ovaj trend se igra i s korijenom nokta. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)Kako napraviti micro frenchies manikuru kod kuće?


Dobra vijest je što ovu manikuru uz malo spretnosti možete napraviti i kod kuće. 


Nokte pripremite kako to inače radite te ih skratite na željenu dužinu. Kožicu oprezno pomaknite s nokta te nanesite bazni lak i ostavite da se posuši. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli M e g (@gel.bymegan)Nanesite lak u željenoj boji preko cijeloj nokta te ostavite da se posuši. Možete nanijeti i dva sloja ako je to potrebno. 


Kako biste što preciznije nanijeti tanku crtu, potreban vam je tanki kist za nokte, takozvani “nail art” kist. Uronite nježno kist u željeni lak i precizno povucite crtu, bilo na vrhu ili korijenu nokta. Kako biste jednostavnije nanijeli crtu, možete se poslužiti i šablonama. 


Nakon što se sve posuši, nanesite “top coat” kako bi vaša manikura trajala što duže. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Iram Shelton (@iramshelton)