Beauty pravilo

Metodom 60/30 protiv nečiste kože lica

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Možda problem ne leži u odabranim proizvodima i tipu kože nego u trajanju samog čišćenja lica?Čini vam se da koliko god da čistite lice, ono nikad nije u potpunosti očišćeno. Nepravilnosti, poput mitesera, prištića i masne kože se i dalje pojavljuju, bez obzira na to što ste isprobali razne proizvode. No, jeste li sigurni da pravilno čistite lice?


Postoje pravila kako potpuno očistiti ruke (a ove godine smo ih svjesniji nego ikad). Nije isto oprati na brzinu ruke pod mlazom par sekundi ili pratiti sve upute. Isto tako postoje pravila kako ispravno oprati zube. Jeste li se ikad zapitali postoji li pravilo koje određuje kako ispravno čistiti lice?


Pravilo se zove 60/30, a odnosi se na duljinu trajanja čišćenja lica. Ovo pravilo dijeli čišćenje lica na dvije faze – onu gdje umasiramo i čistimo lice uz pomoć odabranog proizvoda te fazu čišćenja lica od tog proizvoda. 
Pravilo nalaže da proizvod umasiravamo 60 sekundi u lice i tako s njim dopiremo do svake nečistoće. Nakon toga 30 sekundi ispiremo proizvod i nečistoće s lice. Tako smo sigurno u dvije stvari – da se sav make up očistio, te da smo isprali sve nečistoće kao i proizvod s lica. 


Ako vam je teško pratiti vremenski, namjestite alarm na mobitelu. Jednom kada isprobate ovu metodu, shvatit ćete koliko ste kratko do sada čistili lice.