Otapa se u ustima

Mekani kolač s bijelom čokoladom od samo 3 sastojka

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jednostavna priprema koja garantira savršen okus

Ovaj kolač se doslovno otapa poput šećerne vate, a okus bijele čokolade miluje okusne pupoljke. 


A još kada vam kažemo da je za njegovu izradu potrebno svega tri sastojka, odmah ćete se baciti na posao. Jaja, svježi sir i bijela čokolada su sastojci koju su vam potrebni za novi omiljeni kolač na brzinu. 


Sastojci: 


  • 400 g bijele čokolade
  • 400 g svježeg sira
  • 10 jaja

Priprema: 


Odvojite jaja te umiješajte bjelanjke u čvrstu smjesu. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Otopite bijelu čokoladu. Umiješajte žumanjke, dodajte svježi sir i na kraju bijelu čokoladu. 


Oprezno dodajte utučene bjelanjke. Jedan veliki duboki kalup napunite s vrućom vodom i stavite ga u pećnicu. Iznad njega normalno stavite rešetku i na nju kolač kojeg ste ravnomjerno raspodijelili u kalup promjera 20-24 cm u kojeg ste obložili papirom za pečenje.


Kolač pecite 15 minuta na 170 stupnjeva. Smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite još 30 minuta. Ugasite pećnicu i kolač ostavite još 15 minuta bez otvaranja. Tortu možete ukrasiti orašastim plodovima ili šećerom u prahu.