Ukusno i zasitno

Mascarpone nije samo za tiramisu! S njim možete napraviti ‘lažni ragu’

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Gotov za svega pola sata, ovaj umak prepun okusa i aroma zajamčeno će postati tjedni favorit

Mascarpone nipošto nije samo za kolače, a s malo mašte njime možete obogatiti razna jela, poput ove ukusne tjestenine s ‘lažnim raguom’.


Mascarpone će mu podariti svilenkastu i kremastu teksturu te će se vrlo vjerojatno pronaći na redovnom meniju. Gotov za svega pola sata, ovaj umak prepun okusa i aroma zajamčeno će postati tjedni favorit!


Sastojci


  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 6 svinjskih kobasica ili drugih kvalitetnih kobasica bez ovoja
  • 2 režnja češnjaka
  • 125 ml bijelog vina (po želji)
  • 400 g nasjeckane rajčice u konzervi
  • 100 g mascarponea
  • 1 šaka listova bosiljka
  • 200 g tjestenine po želji
  • sol i papar po ukusu

Priprema


Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sjemenke komorača i pirjajte 30 sekundi. Zatim dodajte nasjeckanu kobasicu i češnjak i miješajte oko 5-7 minuta dok se ne karamelizira.


Nakon što se meso kobasica zapeče, dodajte bijelo vino i smanjite vatru. Dodajte konzerviranu rajčicu i ostavite da krčka 15-20 minuta.


U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.


Vratite se na umak te u njega umiješajte mascarpone te začinite po ukusu solju i paprom.


Ocijedite tjesteninu pa ju umiješajte u umak i za kraj ukrasite natrganim bosiljkom.


Recept donose Great British Chefs.