Jade Powell

VIDEO Mama kćerki organizirala menstrualni tulum: Jedni je hvale, a drugi pišu da je pretjerala

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Svaka djevojka zabavu je napustila s torbicom punom uložaka, tampona i knjigom o pubertetuMenstruacija je izrazito normalan dio odrastanja, ali često se doživljava kao nešto čega se treba sramiti ili kao potpuni tabu. S time na umu, mama četvero djece, Jade Powell, odlučila je svojoj kćerki prirediti menstrualni tulum, želeći kćerki i njezinim prijateljima pokazati da se menstruacije ne treba sramiti.


Jade je uoči tuluma pripremila konfete nalik maternici, crvenu čokoladnu fontanu, uloške i kapljice krvi.


Aktivnosti kojima su se pozvani mogli zabavljati uključivale su bojanje majica, a svaka djevojka tulum je napustila s torbicom punom uložaka, tampona i knjigom o pubertetu naslova “Celebrate your body.”
Jade je na TikToku objavila nekoliko videa s tuluma, objašnjavajući u jednom da je njezina kćerka već stigla s prijateljima koji su pitali za pomoć.


“Na tulumu nismo razgovarali o menstruaciji. Bio je to tek još jedan zabavan dan s mnoštvom crvenih dekoracija. Imali smo pizzu, cupcakese i ručno bojane majice. Na pozivnici je pisalo nešto poput ‘ekstravagantnost prvog mjeseca, pridružite nam se u proslavi’, tako nešto. Na pozivnicama su bili i detalji nasmijanih namirnica”, kazala je Jade na videu.


@clicknbloom Period party! 🎉 #Totinos425 #period #periodparty #periodproblems #fyp #confetti #party #partytime #womanpower #womanhood #girlpower #empoweredgirls ♬ original sound – Sarah Elizabeth Hyde


Jade dodaje da je htjela imati “otvorenu i iskrenu” vezu sa kćerkom te da su se dobro zabavile. 


Mnogi su bili impresionirani pristupom ove majke koji je nevjerojatno osvježavajuć’ i otvoren.


“Mijenjala bih svoj svijet za ovo. Moja mama nikad nije razgovarala sa mnom o menstruaciji i čitavo vrijeme sam se osjećala preplašeno i usamljeno”, stoji u jednom od komentara.


@clicknbloom Reply to @clicknbloom ♬ original sound – movie & tv show scenes 🎭


U drugom pak piše: “Činiš joj situaciju ugodnom i to je super jer danas se želi menstruaciju označiti kao nešto čudno.”


No, bilo je i onih koji tvrde da je Jade prije tuluma trebala provjeriti s drugim roditeljima.


“Neki ljudi ne žele da njihova djeca uče o tome, a ti si im sve objasnila? Nije da mrzim, samo mislim da je trebalo tražiti dozvolu drugih roditelja”, kaže jedan komentator.


Nekoliko pojedinaca piše da bi ih ovakvo što “osramotilo” u tinejdžerskim danima, ali većina piše da je upravo to razlog zašto se ovakvo što treba održati – da nitko ne osjeća sram, piše Mirror.