Vrijeme je za odmor

Mali wellness kod kuće: Evo kako uživati u savršenoj kupki

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Napravite svoju malu wellness oazu u vlastitoj kupaoniciNema ljepšeg osjećaja nego nakon napornog hladnog dana pripremiti toplu kupku, opustiti se i otpustiti sav stres tog dana. Tople kupke su idealni wellness kod kuće kojeg si svatko uz malo pripreme može priuštiti. 


Tople kupke imaju pozitivan utjecaj ne samo na izgled i zdravlje kože nego i na našu psihu. Njena priprema i uživanje u istoj je poput maloj rituala opuštanja. Kako biste taj ritual doveli do savršenstva, donosimo korisne savjete kako pripremiti onu savršenu. 


Stvorite ugodan ambijent


Kako biste se mogli potpuno opustiti, potrebno je stvoriti ugodan ambijent u kupaonici. To ćete postići mirisnim svijećama, prigušenim svjetlom, ali i u ugodnom temperaturom. U kupaonici ne bi smjelo biti hladno, ali ni pretoplo. Također pustite i opuštajuću ambijentalnu glazbu. Brojne playliste tog tipa možete naći na YouTube ili Spotifyju. 


Više udobnosti uz posebne jastuke i podloge
Kako bi ležanje u kadi bilo što udobnije, postoje posebni jastuci za glavu i vrat koje jednostavno zalijepite na odabrano mjesto. Također ako vas iritira što klizite u kadi, možete na dno postaviti i posebne podloge. 


Prikladna temperatura vode


Jedna od najvažnijih stavki je idealna temperatura vode. Najčešća pogreška je pretopla voda koja nije nimalo ugodna. Voda bi trebala biti između 36 i 38 Celzija. Također u kadi nemojte biti duže od 20 minuta do pola sata. 


Birajte prikladne dodatke za kupku


Pretvorite kupku u pravi raskošni wellness uz razne dodatke, poput soli, eteričnih ulja ili posebnih bombica. Koji proizvod ćete odabrati ovisi o vašim željama. Bitno je da miris i tekstura proizvoda vama odgovara te vas opušta. 


Svi uređaji van


Često se dogodi da ne znamo s čime se baviti u kadi, stoga na mobitelu ili čak laptopu pustimo neku seriju ili klip. Uređajima nije mjesto u kupaonici! Uživanje u toploj kupki je wellness tretman, stoga se pokušajte opustiti uz ambijentalnu glazbu. Ovo je vrijeme da se odmorite od svih vanjskih podražaja. 


Ne zaboravite nahraniti kožu nakon


Kako bi wellness bio potpun, nipošto nemojte zaboraviti na njegu kože nakon izlaska iz kade. To znači da nahranite kožu bogatim losionom, nanesite serum i kremu na lice, umasirate kremu za stopala…