Svilena rapsodija

Zara predstavila jednu baš posebnu kolekciju. Komadi su prava mala umjetnička djela

Mija Dropuljić

FOTO: Zara

FOTO: Zara

Limitira kolekcija za sezonu jesen/zimaDok se većina high street brendova drže nekog, slobodno možemo reći, sigurnog smjera te predstavljaju kolekcije koje jesu stylish, no rijetko kada ćemo baš reći da su prava mala umjetnička djela. Zara pak s druge strane se voli poigrati i barem jednom u sezoni predstaviti limitiranu kolekciju koja je uistinu posebna. 


Studija kolekcija za jesen/zimu 2021. dobila je zanimljiv naziv Scarf collection. Ne, Zara nije predstavila kolekciju marama, no jest kolekciju koja je sačinjeno od svilenih marama. 


Kako su u pitanju klasične male marame, a ne velike metarske, svaki pojedini komad se sastoji od više marama. Na taj način nastaje kombinacija različitog printa i motiva zbog čega su u pitanju statement komadi. Kako je u pitanju svila, svi komadi su izuzetno udobni, mekani i lepršavi, a kolekcija se sastoji od svilenih tunika-haljina, kimona, suknji na preklop, svilenih topova, no u ponudi si u puloveri i kaputi od kašmira. 

Ova luksuzna kolekcija na granici je high street brenda, ne samo po dizajnu i materijalima koji su korišteni nego i sukladno s tome s cijenom. Najjeftiniji je komad prozirna bluza po cijeni od 299,90 kn, dok se cijene za ostatak komada kreću i do preko 2.000 kn.