#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Personalizirane lutkice riječkog brenda Monkey Business koje će oduševiti baš svakoga

Sanda Milinković

Foto: Natalija Steinbach

Foto: Natalija Steinbach

Natalija Štajnbah radi nevjerojatne lutkice po vašim željama.Ako tražite originalni poklon za svoje najdraže, zamislite da im poklonite samu sebe? Ili njih? Upravo je to ideja koja se skriva iza kreativke Natalije Štajnbah i njezinog brenda Monkey Business.


Naša sugovornica izrađuje originalne lutkice po vašem predlošku, a hoćete li svojoj najboljoj frendici pokloniti sebe da vas uvijek ima na nekom ormariću ili ćete bratu pokloniti minijaturnog njega, isključivo je vaša želja.


monkey_business

Foto: Natalija Štajnbah


Porazgovarali smo s Natalijom oko čitave ideje te je upitali kako je sve započelo.
“Monkey business brand dio je obiteljskog obrta. Oduvijek sam u sebi imala kreativnu crtu, ali kako to obično biva ne i dovoljno vremena i prilika za realizaciju svih ideja, što je bio jedan od razloga za odabir životnog poziva.


Kao magistar ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, na radnom mjestu odgajatelja u dječjem vrtiću kreativnost je svakodnevno u potpunoj slobodi. Radni dan bez kreativnosti i inovativnosti nemoguće je zamisliti kad ste okruženi djecom i njihovim fenomenalnim umovima.


U personalizirane lutke zaljubila sam se još unazad nekoliko godina, a višak slobodnog vremena za vrijeme trudnoće i rodiljnog dopusta omogućio mi je realizaciju svih ideja koje su se godinama skupljale. Izrada lutkica započela je iz hobija koji mi je dao priliku da bližnjima darujem posebne poklone kakve još nisu imali priliku dobivati, ručno izrađene posebno za njih.


Ubrzo nakon, personalizirane lutkice prepoznate su kao idealan poklon i počele su mi stizati narudžbe od prijatelja i poznanika. Mogu reći da ni sama nisam mogla vjerovati koliki je odaziv bio, a upravo su mi oni dali motivaciju za pokretanje vlastitog branda”, započinje svoju priču naša sugovornica.


Foto: Natalija Štajnbah


Foto: Natalija Štajnbah


Smatra da personalizirane lutkice i pokloni za novorođenčad nude mogućnost da konačno darujete svoje bližnje poklonom koji će ih oduševiti, a što više oduševljava nego vidjeti sebe u minijaturi sa svim karakteristikama i posebnostima koje posjedujete?


“Personalizirane lutke izrađene su od pjenastog materijala. Svaka je lutka unikat i potpuno prilagođena osobi kojoj je i namijenjena, a na vama je samo da osmislite detalje koji će lutku učiniti jedinstvenom i nalik osobi kojoj ste lutku i namijenili.


Ovakav poklon ostavlja dojam da ste se zaista potrudili i dali sebe u biranje istoga, a sitni detalji na lutkici koji opisuju baš tu osobu iznova će oduševljavati, ali i pokazati im koliko zaista poznajete svoje bližnje”, objašnjava Natalija te dodaje da uskoro planiraju i blagdanski giveaway, a dogodine je u planu proširenje blagdanskog asortimana.


Foto: Natalija Štajnbah


Monkey Business je pravi odabir za posebne prigode


Upitali smo i što klijenti najviše naručuju.


“Do sada su moji klijenti personalizirane lutkice naručivali najčešće za posebne prigode svojih bližnjih, kao što su primjerice dodjele diploma i rođendani. U trenutcima kada cvijeće i bombonjere ne govore dovoljno, moje lutkice spašavaju stvar i unose posebnost u ovakve životne događaje.


Prilikom naručivanja lutkice i gledanja fotogalerije već izrađenih lutkica kupce često zabrinjava kako prilagoditi lutkicu bas njihovoj voljenoj osobi.


Najčešće krećemo sa osnovama, spol, izgled i oblik kose, boja kose i očiju, te odjeća. Često se radi o specifičnim uniformama ili kutama u kojima osobe rade, omiljenoj marki, vrsti ili boji odjeće. Nakon toga inspiracija već sama dolazi pa kupci vole dodati različite detalje koji će lutkicu učiniti idealnima baš za osobu kojoj je i namijenjena”, kaže nam Natalija.


Foto: Natalija Štajnbah


Dodaje da su personalizirane lutkice idealan su poklon za svakoga u vašoj blizini upravo zbog toga što se mogu prilagoditi svim osobama pa je možete pokloniti roditeljima, prijateljima, kolegama, curi ili dečku, a njihovom će se simpatičnom izgledu sigurni smo oduševiti i bake i djedovi.


Foto: Natalija Štajnbah


 


Naš smo razgovor priveli kraju lijepom porukom koju Monkey Business ima za naše čitateljice i čitatelje.


“Svim čitateljima Novog lista poručila bih da se u novoj godini više posvete sebi i njima dragim osobama jer, ako nas je 2020. nečemu naučila, to je da je život nepredvidiv i da trebamo maksimalno iskoristiti svaku minute na osobe koje volimo.


Nemojte biti žalosni ako ova godina i blagdani nisu protekli onako kako ste zamislili, već se okrenite novim počecima i svemu lijepome što vas čeka. I naravno, ne zaboravite na vrijeme kupiti mali znak pažnje za sve bližnje, kako bi im ovi blagdani, u inat pandemiji, protekli u najljepšem sjećanju”, poručuje naša kreativna sugovornica.


Foto: Natalija Štajnbah


__


#darujkreativnost


Ovog Božića poklonite: Nakit i modne dodatke od recikliranih materijala riječkog brenda Black DimensionOvog Božića poklonite: Ručno rađeni nakit inspiriran prirodom riječkog brenda Nature InspiredOvog Božića poklonite: Unikatne poklone od epoksi smole riječkog brenda Luminosa ResinOvog Božića poklonite: Modne dodatke riječkog fashion brenda GREIOvog Božića poklonite: Ručno rađene proizvode od ljekovitog bilja koje potpisuje BiljkoljupkaRoditeljima onih najmlađih ovog Božića poklonite: Prirodne zvečke BoodyWoodyToys koje možete personaliziratiOvog Božića poklonite: Upečatljivu ilustraciju riječkog brenda Crocodile Prints