Brojni rekviziti

Ljubitelji Harryja Pottera oduševljeni: Čarobnjakov štapić je na aukciji

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Najpoznatiji rekviziti dosežu vrtoglavu cijenuSvi ljubitelji Harryja Pottera budite na oprezu! Možda vam se ostvari san pa dođete u posjed originalnom komadu iz filmskog serijala najpoznatijeg malog čarobnjaka današnjice. Preko 1.300 filmskim rekvizita iz serijala “Harry Potter” bit će ponuđeno na velikoj aukciji u Los Angelesu. 


Na aukciji će se čak naći i štapić kojeg je Daniel Radcliffe koristio u finalu prvog dijela filma “Harry Potter i Darovi smrti”. Također jedan sretnik će postati vlasnik i naočala kojeg je glumac nosio u posljednjem nastavku. 


Ako ste mislili da ćete upotpuniti svoju Harry Potter kolekciju originalnim rekvizitima, moramo vas razočarati. Osim ako na bankovnom računu nemate par desetaka tisuća dolara viška. 
Naime, gore spomenuti štapić i naočale su već dosegli vrijednost i do 50.000 dolara. 


Na dotičnoj aukciji bit će ponuđen i šešir poznatog Indiana Jonesa kojeg je Harrison Ford nosio u filmu “Indiana Jones i ukleti hram”, a smatra se da on vrijedi između 150.000 do 250.000 dolara. 


Tvrtka Prop Store, koja je specijalizirana za preprodaju filmskih rekvizita, aukciju je najavila 29./30. lipnja, a odvijat će se online.