Pravo osvježenje

Ljetni recept za hladnu cappuccino tortu bez pečenja

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Za prste polizati

Kada se ljeti poželimo torte brzo odustanemo jer treba paliti pećnicu, a u stanu je ionako previše stupnjeva. No, što ako vam kažemo da imamo recept za savršenu torbu koja će vas rashladiti, a uz to je ne morate peći?


Ljeto i pečenje kolača i torti jednostavno ne ide zajedno. Stoga smo uvijek u potrazi za jednostavnim receptima koji će nas uz malo truda i minimalno struje rashladiti u čas. Pronašli smo savršen ljetni recept za sve ljubitelje cappuccina. 


Sastojci: 


  • 200 g čokolade
  • 150 g Amarettini keksića (mogu poslužiti i Petit Beurre keksići)
  • 4 lista želatine
  • 1-2 čajne žlice cappuccino praha
  • 500 g mascarpone sira
  • 125 g vrhnja za šlag
  • 500 g svježeg sira
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 125 g šećera
  • 2-3 jušne žlice soka od limuna
  • 1 čajna žlica kakao praha
  • 5 Oreo keksića 

Priprema: 


Otopite čokoladu i smrvite keksiće. Sve pomiješajte u ujednačenu smjesu.


U kalup promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Ulijte smjesu od čokolade i Amarettini keksića. Ostavite 90 minuta u hladnjaku. 


Želatinu otopite u vodi. 


Cappuccino pomiješajte s jednom jušnom žlicom tople vode.


Umutite šlag za vrhnje. Dodajte mascarpone, cappuccino, svježi sir, vanilin šećer i sok od limuna. Sve dobro izmiješajte mikserom. 


Ocijedite želatinu i otopite je na laganoj vatri. Dodajte u gore navedenu smjesu.


Ulijte u kalup i sve ostavite da se ohladi minimalno četiri sata. Ukrasite sa smrvljenim Oreo keksićima.