Beauty S.O.S.

Ljetne katastrofe: Ove beauty pogreške nipošto nemojte raditi

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Ljeto možda je bezbrižno, no u tren oka se može pretvoriti u pravu beauty katastrofuLjeti smo opušteni, neopterećeni, pomalo vrckasti i lelujavi. Često neke svakodnevne stvari počinjemo shvaćati olako. Prepustimo se trenutku i zaboravimo se. Za to ljeto i je tu. No, zna se dogoditi da naša opuštenost izazove beauty ljetne katastrofe koje mogu pokvariti godišnji odmor. 


Ljeti se pokušavamo opustiti i to na raznim poljima. Zato i idemo na godišnji odmor. U tome nema ništa loše, no neopterećenost na beauty polju često zna imati katastrofalne posljedice. Pazite da ove beauty pogreške nipošto ne radite. 


Zaboravljate očistiti lice


Veliki broj žena ljeti koristi manje make upa, a zna se dogoditi da cijeli dan provedeno na plaži bez ikakve šminke. Kada stigne večer i sustigne nas umor, često znamo zaboraviti očistiti lice. To je pogrešno! Čak i ako niste koristili make up, na našem licu se nalaze ostatci kreme za sunčanje, a nakupljena sol i znoj nisu saveznici zdrave i lijepe kože. Nipošto nemojte zaboraviti na svoju skincare rutinu


Zaboravljate nanositi kremu sa SPF faktorom
Već sve ptice na grani znaju kako je krema sa zaštitnim faktorom ljetni must. I to ne samo ljeti nego i tijekom ostatka godine. Nikad, ali nikad ne izlazite na sunce ako niste nanijeli kremu sa zaštitnim faktorom.


Ako niste sigurni koji faktor odabrati, pogriješiti ne možete sa SPF 30. Kremu obavezno nanosite svakih par sati, bez obzira jeste li se kupali ili ne. 


Zaboravljate na šešir ili maramu za glavu


Tko je barem jednom imao sunčanicu više nikad ne izlazi na jako sunce bez zaštite za glavu. Obavezno nosite šešir, bilo da ste na plaži ili tijekom dana istražujete grad u kojem ljetujete.


Ako niste osoba od šešira uvijek sa sobom u torbi nosite maramu koju na razne načine možete svezati na glavi. 


FOTO: Pexels
Šešir glavu čuva, posebno na plaži ili na brodu


Koristite full make up look


Ne samo da će vam se puni i teški make up tijekom ljetnih dana rastopiti na licu nego ćete dodatno opteretiti kožu i potencijalno izazvati upalne procese. Kao što ste vi na godišnjem, tako pružite i dane predaha svom licu. 


Dirate lice na plaži


Nije rijetkost da na plaži bez make upa i pod jakim svijetlom uočimo neke nepravilnosti koje jednostavno zovu da ih se stisne. Ne! Ruke dalje od lica. Samo ćete izazvati dodatne upalne procese i narušiti izgled i zdravlje svoje kože. 


Nastavljate na isti način njegovati svoju kosu


Naša kosa je ljeti puno izloženija negativnim vanjskim faktorima zbog koje gubi sjaj, postaje suha i lomljiva. Sol, sunce, klor, vezanje kose i šešir – sve su to faktori koji narušavaju njeno zdravlje. Što možete učiniti? Isperite sol iz kose te na plaži nanesite posebne proizvode za kosu koji su namijenjeni dodatnoj zaštiti. Uvijek nakon plaže operite kosu i koristite hranjive regeneratore i maske za kosu. Ako još niste, uvrstite ulja u svoju njegu.


Zaboravljate na unos vode


Ljeti imamo tendenciju da više konzumiramo rashlađene sokove, koktele i druga alkoholna pića. No, ništa ne može zamijeniti vodu. Stoga pripazite da vaše tijelo i dalje ostane hidratizirano, bez obzira jeste li otišli na koktel.