Novi trend među koktelima

Meloncello – koktel koji ima sve da postane najpopularniji ovog ljeta

Mija Dropuljić

Foto: iStock

Foto: iStock

Odličan odabir za vruće ljetne večeri.

Meloncello je ona vrsta ljetnog koktela koja možda traži dužu pripremu, no toliko je ovo piće ukusno i osvježavajuće da vrijedi svakog truda. Bilo da ga planirate u dvoje ispijati tijekom vrućih ljetnih večeri ili želite da bude glavna zvijezda na vašoj vrtnoj zabavi, meloncello je pravi odabir. 


Sastojci: 


  • ½ dinje
  • 250 ml votke
  • 250 ml mlijeka
  • 250 g šećera (bijeli ili smeđi)
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šlaga

Priprema: 


  1. Narežite dinju na pet jednakih komada i očistite ih od sjemenki. Odrežite koru. Svaku krišku narežite na komadiće. 
  2. Votku napunite u praznu bocu po mogućnosti s velikim otvorom. Dodajte komadiće dinje. Bocu skladištite na tamnom mjestu tjedan dana. 
  3. Nakon tjedan dana ugrijte mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. Smjesu cijelo vrijeme miješajte. Kada se sav šećer otopio, maknite sa štednjaka. Dodajte smjesi šlag i miješajte sve dok smjesa bude potpuno glatka. Ostavite sirup da se hladi pola sata. 
  4. Procijedite votku s komadićima dinje. Komadiće dinje štapnim mikserom zgnječite. 
  5. Dodajte dinju u smjesu s mlijekom i šećerom. Dodajte votku. 
  6. Smjesu ostavite preko noći u hladnjaku. 
  7. Servirajte koktel direktno iz hladnjaka.