Make up

Znate li za ovaj trik s korektorom koji će učiniti obrve prekrasnima tijekom cijelog dana?

Dijana Ljubanović

Obrve

Obrve

Uz ovaj trik obrve će izgledati svjetlije i odmornije.Obrve su poseban detalj na licu kojemu se posvećuje mnogo pažnje. Pozornost na oblik naših obrva je presudna zbog načina na koji uokviruju naše lice i ističu njegovu ljepotu.


Posljednje desetljeće je aktualiziralo bujne, ali uredne obrve koje su povisile standarde za uljepšavanje. Trik za koji većina ljudi ne zna, a može značajno utjecati na obrve je upotreba korektora za njihovo isticanje.


Korektor ne prekriva samo neželjene mrlje ili tamne krugove ispod očiju već pomaže oblikovati i podizati obrve, obično samo s jednim nanošenjem. Uz ovaj trik obrve će izgledati svjetlije i odmornije, savjetuje Byrdie.


Pronađite korektor u svojoj nijansi
Kao opće pravilo, korektor treba biti za nijansu svjetliji od vašeg prirodnog tonusa kože jer se treba uklopiti u vaš ten. Ako nađete pravu nijansu za vas, u konačnici će rezultirati svježom šminkom bez potrebe da se previše trudite.


Da biste pronašli idealnu nijansu korektora, isprobajte nekoliko nijansi na svojoj koži dok ne pronađete onu koja posvjetljuje, a čini se najprirodnijom, izbjegavajući nijansu koja izgleda previše umejtno na koži. Također je važno eksperimentirati s teksturom i efektom pokrivenosti.


Obrve

FOTO/Pexels


Dotjerajte obrve pomoću malih škara


Kad  obrve imaju najbolji oblik koji vam dobro stoji, sve od boje do korektora, cjelokupan dojam je mnogo bolji. Oblikovanje obrva pomoći će vam u postizanju atraktivnijeg dojma, a ako ih redovito sređujete, a uklanjanje viška dlačica koje narušavaju željeni oblik, odradit će više od pola posla.


Uvijek je važno obratiti pažnju na luk, jer je to ključna točka za vaše obrve. Ako imate svijetlu kosu, obrve uvijek možete nijansirati kako biste postigli što prirodniji dojam.


Ako vam je dlačica obrve preduga, uvijek je možete podrezati pomoću malih škara.


Popunite ih za stvaranje najpoželjnijeg oblika


Olovke za obrve, sjenila i gelovi, proizvodi su koje možete koristiti za popunjavanje rijetkih predjela i stvaranje najpoželjnijeg oblika obrva. Najprije se usredotočite na oblik luka i provjerite je li definiran i prirodan.


Kad završite s popunjavanjem obrva, prođite češljićem kroz obrve kako biste provjerili jesu li dlake usmjerene u pravom smjeru. Četkajući obrve prema gore pomoći će vam u definiranju željenog izgleda i podizanju cjelokupnog izgleda vaših očiju.


Obrve

FOTO/Pexels


Nanesite šminku za oči


Nanesite bilo koji stil šminke za oči koji želite, bilo da je to smokey eyes ili samo nekoliko nježnih nijansi sjenila za prirodan, svakodnevni izgled. Umjesto da nanesete svjetlucavo sjenilo ispod obrva, držite kožu ispod kostiju obrva čistu, bez šminke. Vaš sljedeći korak je nanošenje korektora.


Završite s korektorom


Nanošenje laganog sloja korektora ispod obrva četkom ili lagano tapkanje prstom doprinijet će obliku i definiciji vaših obrva. Možete koristiti tanku kutnu četku izravno ispod obrva kako biste nacrtali crtu ili ravniju četku za korektor tako da ne bude  toliko uočljivo.


Ako smatrate da vam treba više definicije, nanesite korektor i oko gornjeg dijela obrva. Ovo je ujedno i sjajan način skrivanja crvenila od depilacije voskom ili čupanja.


Nakon što ste uokvirili cijelu obrvu s korektorom, nastavite blendati dok ne budete zadovoljni postignutim izgledom.


Uz malu nadopunu u vidu mekog konturiranja i rumenila, postigli ste izgled njegovanosti i sređenosti u svakom trenutku.