Vašoj kosi je dosta feniranja, peglanja i uvijanja?

Otkrijte kako napraviti sprej za zaštitu kose od topline kod kuće!

Life

Foto: Stockphoto Secrets

Foto: Stockphoto Secrets

Upotreba topline na kosi uništava keratin, protein od kojeg se kosa sastoji. Ovaj proces uzrokuje slabljenje kose, što ju čini pogodnijom pucanjuFen, pegla ili uvijač za većinu su žena nezaobilazni alati pri izradi frizure. Iako nakon toga izgledate fantastično, upotreba topline može znatno oštetiti kosu. Zato je vrlo važno zaštititi kosu prije sušenja i stiliziranja.


To možete napraviti sprejom za zaštitu kose od topline koji stvara zaštitni sloj. Sprej ujedno omogućava zadržavanje vlažnosti te zaglađuje vanjski sloj vlasi, kutikulu. Imajte na umu da sprej ne sprječava u potpunosti oštećenje kose uslijed primjene topline, već samo minimalizira negativni učinak topline na kosu.


 
Sprej za zaštitu od topline trebali biste koristiti prije bilo kakve primjene topline, pa čak i prije feniranja kose. Sprej je potrebno nanijeti na vlažnu kosu, po cijeloj dužini. Nemojte pretjerivati s količinom. Sprej možete nanijeti i prije upotrebe pegle ili uvijača. Ako koristite peglu/uvijač nakon sušenja kose, ohladite kosu uz pomoć postavke za hladni zrak na fenu te ponovno nanesite sprej na kosu.


Kućna izrada spreja za zaštitu kose od topline ima nekoliko prednosti u odnosu na kupovinu gotovog spreja. Prije svega, sprej koji napravite kod kuće ne sadrži umjetne kemikalije, što je posebno pogodno za osobe s osjetljivim vlasištem i alergijama. Osim toga, kućni sprej za zaštitu kose od topline može biti značajno jeftiniji od kupovnog, te možete prilagoditi miris svojim preferencijama.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.