Hair plopping

Trik sa društvenih mreža pogledan 10 milijuna puta: Evo kako napraviti kovrče za samo 15 minuta

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

'Plopping' omogućuje kosi da se osuši u određenoj poziciji i bez ometanja.Društvene mreže mogu biti prava riznica korisnih trikova iz područja ljepote i njege kože. Najnoviji trik sa TikToka zaludio je sve obožavatelje frčkave kose, a riječ je o tome kako napraviti kovrče za samo 15 minuta.


Što je ‘plopping’?


“Magična” tehnika s TikToka pogledana je više od 10 milijuna puta, a objašnjava da kako napraviti kovrče pomoću jastučnice ili majice. Fora je u tome da se mokra kosa omota oko jastučnice ili majice pa za 15 minuta stižu savršene kovrče.


Stručnjakinja Lorraine Massey, vlasnica njujorškog frizerskog salona, kaže da je tzv. “plopping” metoda nova na TikToku, ali da je frizeri koriste već više od deset godina.
“‘Plopping’ omogućuje kosi da se osuši u određenoj poziciji i bez ometanja”, kazala je za Elle.


Riječ je o tehnici sušenja kose bez fena tako da se kosa stavi u jednu poziciju, kao što se nekada radilo s viklerima – samo prirodnije.


Kako napraviti kovrče u 15 minuta?


Prvo je potrebno oprati kosu i nanijeti regenerator koji isperemo. Zatim uzmemo ručnik, jastučnicu ili majicu koju izravnamo.


“Sagnite se jer tako omogućujete vašoj kosi da pada ravno. Zatim pomaknite glavu tako da vrhovi vaše kose budu u sredini tkanine. Polako ‘rolajte’ kosu od vrhova prema tjemenu u tkanini.


Kada se omotali kosu, rubove tkanine zamotajte tako da imate samo dva ruba i počnite okretati na stranu istovremeno dok ne bude čvrsto.


Zabacite glavu natrag i osigurajte tkaninu”, kaže Massey.


Dodaje da je dovoljno držati umotanu kosu od 15 do 20 minuta za ekipu kojoj ne smeta da im je kosa malo vlažna. Nakon toga, kosu možete osušiti difuzerom ili ju pustiti da se suši bez ikakvih pomagala.


@marizuh##duet with @katieleigghh ##plopping ##curlygirl ##CGM ##ploppingtutorial♬ original sound – Katie LeighJeste li uspjeli?