Regenerira

Kupka od zobenih pahuljica za ublažavanje iritacija i omekšavanje kože

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Savršena za sve one koji imaju osjetljiviju epidermuAko imate osjetljivu kožu i patite od svrbeža, psorijaze, dermatitisa ili drugih kožnih problema, preporučujemo da isprobate vrlo jednostavan prirodni lijek: kupku od zobenih pahuljica, također korisnu za sve one koji jednostavno žele malo razmaziti svoju kožu.


Ova tehnika je poznata od davnina i koristi umirujuća i omekšavajuća svojstva zobi na epidermisu, također izvrsna za ublažavanje neugodnosti svrbeža u slučaju vodenih kozica kod djece.


Ono što trebate je jednostavno:


  • 3/4 -1 šalice zobenih pahuljica ili zrna ove žitarice
  • prozračna vrećica od pamuka (dobar je i platneni rupčić koji se na vrhu veže gumicom)


Priprema: Zobene pahuljice dobro usitnite blenderom. Stavite ih u vrećicu, pazite da je dobro zatvorite kako se ne bi otvorila i sadržaj prolio u vodu.


U međuvremenu napunite kadu mlakom vodom i zatim stavite unutra vrećicu.


Ako ju malo stisnete, neka vrsta mlijeka će izaći i raširiti se unutar kade, a koje možete koristiti jednostavnim namakanjem ili masiranjem različitih dijelova tijela.


Kako napraviti kupku od zobenih pahuljica (čak i pod tušem)


Za kupku od zobenih pahuljica potrebno je oko 15 minuta da počne djelovati, a ako nemate kadu možete koristiti vrećicu pod tušem tako da umjesto pjenušave kupke poškropite kožu zobenim mlijekom.


Osnovna stvar koju treba zapamtiti je da temperatura vode mora biti topla, a ne vruća, jer bi koža mogla biti pogođena previsokom temperaturom i stoga bi ova jednostavna tehnika za ublažavanje svrbeža i nelagode mogla umjesto toga pogoršati simptome.


Nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili suhih cvjetova lavande ili kamilice također možete dodati u vrećicu sa zobi, za još više opuštajući i umirujući efekt.


Nakon ove kupke vaša će koža biti meka i regenerirana!