TURISTIČKA ATRAKCIJA

Nije im bilo dosta: Kukci ponovno na menijima zloglasne kineske tržnice

Sanda Milinković

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Tržnica se otvara u šest ujutro i radi do kasno u noć.

Insekti su ponovno na menijima zloglasne kineske tržnice u Nanningu. Ulica Zhongshan je stekla (ne)slavnu reputaciju diljem svijeta po tome što ljudi vrlo često za jelo biraju kukce. Bila je zatvorena više od dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa, ali Toronto Sun prenosi da je otvorena početkom travnja.


Iako u Kini još stoji zabrana za prodaju “divljeg” mesa, nakon što se povezivalo s pandemijom COVIDa-19, kukci su još u igri.


Posjetitelji mogu grickati insekte poput škorpiona, paukova, stonoga, cvrčaka i slatkovodnih rakova. Kažu da su najpopularnije verzije obroka one u kojima su kukci prženi. Uz ovo, može se naručiti i hobotnica sa žara, što je poprilično “obično” jelo u ovakvoj ponudi.


Tržnica se otvara u šest ujutro i radi do kasno u noć. Popularna je turistička atrakcija, ali sada je ograničena na “samo” tri tisuće ljudi. Za usporedbu, to je tek desetina ukupne brojke ljudi koja je posjećivala tržnicu prije pandemije.


Tezge s “delicijama” su međusobno udaljene, a posjetitelji moraju potvrditi da su zdravi kroz službenu zdravstvenu aplikaciju uz mjerenje temperature prije ulaza.