Gdje za vikend

Kuća za odmor Kozji Vrh: Opuštanje u netaknutoj prirodi i panoramska wellness oaza 

Dijana Ljubanović

FOTO/KOZJI VRH

FOTO/KOZJI VRH

Vrijeme je za anti stres terapiju u blizini Čabra.Odmor tijekom pandemije koronavirusa može zvučati ludo jer ne možete raditi mnogo stvari koje volite. Ali istraživanja pokazuju da se učinci odmora kod kuće teško razlikuju od godišnjeg odmora na dalekim destinacijama. Učinci slobodnog vremena na dobrobit ogromni su. Bilo da šetate uz more, čitate li u parku ili boravite u kućici na drvetu.


Odvajanje od posla omogućuje oporavak i opuštanje. Imati određenu autonomiju nad svojim vremenom, ovladavanje vještinama, pronalaženje smisla i povezivanje s drugima dio su onoga što čini uzimanje slobodnog vremena restorativnim.


Naime, redoviti otklon od obveza i posla vrlo je važan jer tako čuvamo zdravlje, prvenstveno mentalno. Petak poslijepodne, vrijeme je kada bismo trebali staviti obveze po strani i spakirati kofere. Vikend izlet do susjednog grada ili županije, sasvim je dovoljan čin ljubavi prema samima sebi. Počastite se bez mnogo kalkuliranja.


FOTO/KOZJI VRH

FOTO/KOZJI VRH


Kuća za odmor Kozji Vrh
Poželite li se kvalitetnog odmora u prirodi tada vam preporučamo odlazak u Gorski kotar. Točnije, na Kozji Vrh, nedaleko Čabra.


Vrhunski odmor očekuje vas u predivno opremljenoj kući s vlastitim wellness sadržajem u gotovo nedirnutoj prirodi. U njoj se može smjestiti 10 osoba tako da je pogodna za obiteljske odmore ili uživanje s dobrim društvom.


 Kuća se nalazi na osami, okružena šumom s okućnicom od 4000 m2. Sa zatvorene terase se prostire pogled na Kupsku dolinu, a za vedra neba vidi se cijeli Gorski kotar sve do Skrada.Kuća je prava mala galerija slika i pruža potpuni komfor za vrijeme boravka. Sastoji se od tri etaže, ukupne površine 230 m2. U prizemlju kuće se nalazi dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, spavaća soba, zatvorena terasa i kupaona. Muški dio zasigurno će uživati u sobi s bilijarom, pikadom i mini barom. U potkrovlju se nalaze 4 dvokrevetne sobe i kupaona.


U suterenu kuće nalazi se novootvorena panoramska wellness oaza s bio-finskom saunom, masažnim bazenom – jacuzzijem za 5 osoba tušem, masažnim prostorom i prostorom za relaksaciju s kaminom. Odličan je to način da pobjegnete od svakodnevice i stresa te doživite nezaboravne trenutke.Zaselak Kozji Vrh se, poput mjesta iz priče, smjestio u sjevernom dijelu Gorskog kotara (grad Čabar) na 920 metara nadmorske visine, usred lijepe zelene oaze šuma, rijeka i brdskih vidikovaca koji ljeti pružaju dobrodošao predah od vreline, a zimi beskrajan užitak u miru i tišini oštrih i hladnih zima.


Najveći dio površine grada Čabra prekriven je šumom te se s pravom može reći da je Čabar grad s najvećim zelenim parkom na svijetu.