Radost šarenog voća

Kremasti desert od jogurta i bobičastog voća prava je lagana poslastica za kraj ljeta

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Bez brašna za manje kalorija

Kada stignu posljednji topli dani u godini, treba ih iskoristiti do kraja, a nema boljeg načina nego uz sezonu bobičastog voća. Ovaj recept spaja sočne bobice i grčki jogurt u lagani desert koji podsjeća na cheesecake, ali je još zdraviji i bogat proteinima. Samo nekoliko sastojaka, bez brašna, a dobit ćete osvježavajuć ljetni desert ili hranjiv doručak koji je jednako ukusan koliko i zdrav.


FOTO: Unsplash


Sastojci:


  • 500 g grčkog jogurta
  • 6 jaja
  • 85 g meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 150 g miješanog bobičastog voća (svježeg ili zamrznutog)
  • Malo maslaca ili ulja za premazivanje kalupa

FOTO: Unsplash


Priprema:


Zagrijte pećnicu na 175 °C. Kalup dimenzija oko 23 × 23 cm premažite maslacem ili uljem. U zdjeli umutite grčki jogurt s jajima, medom, vanilijom i gustinom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom smjesu izlijte u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite s lopaticom.  Ako je potrebno, operite bobice i rasporedite ih po smjesi. Sve pecite 35–40 minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju, a sredina ostane lagano podrhtavajuća (stvrdnut će se tijekom hlađenja). Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim narežite na kocke. Poslužite samostalno ili uz dodatni jogurt i svježe bobice.


Ovaj recept idealan je primjer kako nešto jednostavno može biti i ukusno i hranjivo. Pečeni jogurt s bobičastim voćem savršeno se uklapa u svaki trenutak dana, bilo kao desert, doručak ili lagani međuobrok. Isprobajte ga jednom i sigurno će postati stalni gost na vašem stolu.