Sočna tekstura

Kolač od grčkog jogurta s bademima: Savršen doručak za sladokusce

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Kada govorimo o ovom prekrasnom kolaču od grčkog jogurta i badema, to je potpuno prihvatljiv izbor za doručak.



U ovom jednostavnom kolaču od jogurta od badema ima toliko ljubavi. Nježan okus, sočna tekstura i dovoljno je zdrav za uživanje u doručku! Izuzetno jednostavan kolač koji svatko može napraviti.


SASTOJCI


  • 3 velika jaja
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1/3 šalice (80 ml) biljnog ulja
  • ¼ žličice ekstrakta badema
  • ¾ šalice (150 g) šećera
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 1 šalica (125 g) univerzalnog brašna
  • 1 šalica (100 g) bademovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ½ šalice narezanih badema po izboru

UPUTE




Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Nauljite kalup za kruh 8 × 5.


U velikoj zdjeli za miješanje s nastavkom za pjenjaču umutite jaja, jogurt, ulje i ekstrakt badema dok ne postane glatka smjesa. Dodajte šećer i koricu limuna pa nastavite mutiti dok ne postane lijepo i glatko.


Brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol prosijte po smjesi od jogurta. Lagano savijte dok se svi suhi sastojci ne sjedine. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu.


Po želji pospite nasjeckane bademe. Pecite 50-55 minuta. Tortu ohladite u kalupu 10 minuta, a zatim je preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi.