Par minuta ili pola sata?

Kako znati je li se lak na noktima osušio?

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Nemojte više uništavati tek nanešen lak za nokteToliko truda se unijeli u svoju manikuru, a u tako kratkom roku ste je uništili! Rijetko kada imamo strpljenja, a ni vremena čekati da se lak potpuno posuši. I onda ga uništimo. 


Koliko dugo trebamo čekati da se lak na noktima osuši?


Teko je precizno definirati vrijeme koje je potrebno da se lak posuši. To ovisi o više faktora – svaki lak je drugačiji, a isto tako je i pojedina površina nokta drugačija. No, postoje univerzalna pravila koja vam donekle mogu poslužiti kao smjernica 


Za prvi sloj laka za nokte potrebno je oko pet minuta kako bi se posve posušio. Drugom sloju je potrebno još duže i to oko 10 do 15 minuta. Ako pa nanosite i treći sloj na nokte, morat ćete pričekati oko pola sata.
Ako pak želite skratiti to vrijeme, birajte lakove za nokte koji se brzo suše, a danas većina kozmetičkih brendova ima takav proizvod u svom asortimanu. Pojedini obećavaju sušenje u samo jednu minutu, no mi savjetujemo da ipak pričekate nešto dulje. 


Kako znati je li se lak na noktima do kraja osušio?


Stručnjaci savjetuju da pucnete nokat o nokat kako biste vidjeli je li se lak osušio. Ako čujete onaj poznati pucketavi zvuk, lak se posve osušio. Ako ne čujete zvuk, trebate još čekati. 


U ovom slučaju nećete imati otiske prstiju na noktu, a uz malo laka možete popraviti eventualne nepravilnosti nastale prilikom provjere.