Self care

Udovoljite sami sebi: 4 savjeta kako si popraviti raspoloženje ove zime

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ne postoji savršen, ispravan ili najbolji način za brigu o sebi.To podrazumijeva sve što vam treba da biste se osjećali sretnije ili opuštenije. Za neke ljude to znači gledati rom-com dok se kupaju u mjehurićima i pijuckaju čašu cabernet sauvignona. Za druge to može biti pripremanje slastice s obitelji, trening s prijateljima, šetnja kvartom ili shopping. A za druge je paljenje lijepo mirišljave svijeće i uzimanje sat vremena za čitanje, vođenje dnevnika ili rad na slagalici.


Svi znamo da zima može biti obeshrabrujuća i tmurna pa ako trenutno osjećate kako vam opada raspoloženje, isprobajte neke od omiljenih pojačivača raspoloženja kako biste vratili motivaciju i popravili raspoloženje.


Pročitajte knjigu koja podiže raspoloženje


Knjige za samopomoć mogu se činiti očiglednima, ali zapravo mogu učiniti da se osjećate gore ako se ne osjećate motivirano za dramatične promjene ili ako niste spremni preurediti svoj život. Ne postoji ništa bolje za popravljanje raspoloženja od lutanja imaginarnim svjetovima dok čitate sjajni roman za popravljanje raspoloženja.


Topla kupka
Ako utonete u toplu kupku dok je vani mrak i hladno, stvarno vam može pomoći da se u trenutku osjećate puno opuštenije. A najbolji način da poboljšate opuštajuća svojstva kupke? Dodavanje kapljice ulja za kupanje učinit će da se osjećate preporođeno. Ova luksuzna mješavina aromatičnih esencijalnih ulja pomaže ublažiti napetost i stres, uz note eukaliptusa, limuna, ružmarina, lavande i smreke kako bi razjasnili i smirili zauzeti um.


raspoloženje

FOTO/Unsplash


Tamna čokolada


Tamna čokolada potiče proizvodnju endorfina, kemikalija u mozgu koje stvaraju osjećaj zadovoljstva, a sadrži i serotonin, antidepresiv koji može podići raspoloženje. Zato prigrizite nekoliko kockica i osjetite blagodati!


Online tečaj joge


Čak i početnici u jogi mogu imati koristi od satova joge, što je jednostavnije u udobnosti dnevne sobe. Restorativna joga je iscjeliteljska praksa, namijenjena ublažavanju stresa, suzbijanju tjeskobe i napetosti i pomaže da se osjećate pozitivnije i uravnoteženije. Obavezno za ove mračne zimske dane! Srećom, postoji i puno mogućnosti za virtualne satove joge.