Za prste polizati

Kako cheesecake postaje još bolji? Dodamo mu Nutellu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Recept stvoren za sve ljubitelje torte od sira i Nutelle

Dovoljno je samo pomisliti na cheesecake s Nutellom kako bi široki osmijeh osvanuo na našim licima. Još ako dodamo da se ova torta ne mora peći, oduševljenje je potpuno. 


Sastojci:


Na dno:


  • 250 g keksića od maslaca (poslužit će i Oreo keksi)
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g maslaca
  • 3 jušna žlica Nutelle

Punjenje: 


  • 220 g svježeg sira
  • 150 g Nutelle
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 220 g mascarponea
  • Nasjeckani lješnjaci (za dekoraciju)

Priprema: 


  1. Smrvite kekse i pomiješajte s mljevenim lješnjacima. 
  2. Otopite maslac i Nutellu te dodajte smjesi s keksima i lješnjacima. 
  3. Ravnomjerno raspodijelite na dno kalupa na koji ste stavili papir za pečenje. 
  4. Ostavite u hladnjaku minimalno 20 minuta. 
  5. Za punjenje pomiješajte svježi sir, Nutellu, ekstrakt vanilije i mascarpone. 
  6. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. 
  7. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup. 
  8. Tortu ostavite minimalno šest sati u hladnjaku prije posluživanja. 
  9. Ukrasite s lješnjacima.