Sva raskoš Maine Coom mačaka

Jeste li znali u koliko boja dolaze predivne Maine Coon mačke?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Obožavate mačke? Onda će vas ovaj video oduševiti

Maine Coon mačke su jedna od najvećih domaćih mačaka. Mužjaci mogu težiti između 5.5 do 8+ kilograma, dok ženke obično teže između 3.5 do 5.5 kilograma. Izuzetno su dobro mišićave s jakim tijelom i gusto dlakavim repom koji podsjeća na rep rakuna.


Ova vrsta mačaka potječe iz Sjeverne Amerike, posebno iz savezne države Maine, odakle dolazi i njihovo ime. Smatra se da su nastale križanjem domaćih mačaka s mačkama koje su pridošle s pomorskim kapetanima iz Europe.


Ove mačke su poznate između ostalog zbog svoje duge i guste dlake koja ih štiti od hladnoće i vode. Ove mace su iznimno inteligentne, a malo ljudi zna da su izuzetno nježne i druželjubive.


@wildmane_mainecoons Which color is your favorite 🥰 #mainecoon #catsoftiktok #mainecoonsoftiktok #foryou #fyp ♬ Rappers Delight – The Sugarhill Gang


Jeste li znali da ove mačke dolaze u raznim bojama? Teško je odlučiti koja je ljepša! Na TikTok profilu uzgajivača Maine Coons maca osvanuo je video koji pokazuje kolorit ovih nevjerojatnih kućnih ljubimaca. Koja maca je vaš favorit?