Prava delikatesa

Jesenska poslastica iz šalice koja spaja bundevu i čokoladu

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Mikrovalna pećnica ovih će se dana često upotrebljavati

Izuzetno brzo, super jednostavno i super zadovoljavajuće – što biste više mogli tražiti?  U ovome receptu se koristi bjelanjak umjesto cijelog jaja, a  razlog tome je jednostavan – zbog teksture.


Bundeva djeluje kao vezivo i može se koristiti za zamjenu jaja u mnogim receptima. Čokoladne mrvice ili čokoladni čips, dodatno će obogatiti ovaj recept i pretvorit će ovu slasnu šalicu s bundevom u pravu delikatesu.


 SASTOJCI


  •  2 žlice kokosovog brašna
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta
  • 1/8 žličice mljevenog đumbira
  • 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žlica zaslađivača (med, javorov sirup, šećer od trske itd.)
  • 1/4 šalice mlijeka (bilo koja vrsta će biti dovoljna)
  • 1 bjelanjak
  • 2-3 žlice pirea od bundeve
  • 1 žlica čokoladnog čipsa

 UPUTE


Dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo i začine u šalicu ili zdjelu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Miješajte dok se dobro ne sjedini.


Dodajte zaslađivač po izboru i mlijeko, miješajući dok ne nestanu grudice, prije nego dodate bjelanjke. Vilicom ili pjenjačom umutite jaje u tijesto. Dodajte bundevu, dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je sve u potpunosti uklopljeno. Preklopite komadiće čokolade, ostavljajući nekoliko za posipanje po vrhu.


Uključite mikrovalnu pećnicu na 2 1/2 do 3 minute, ovisno o jačini mikrovalne pećnice i debljini šalice. Izvadite iz mikrovalne, uzmite žlicu i uživajte!