Njega lica

Jednostavni i prirodni savjeti za čistu i besprijekornu kožu

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Pokušajte pronaći proizvode koji vam najbolje odgovaraju i pridržavajte se rutine.Svaka osoba želi besprijekornu, sjajnu i čistu kožu. Mnogi od nas se trude i troše mnogo novca pokušavajući to postići. U stvari, rješenje je često prilično jednostavno i lako. A može se postići i bez pretjeranih troškova.


Niže navedene savjete možete pokušati primijeniti ako tražite blistavu i čistu kožu. No, ako imate problematičnu kožu sa stanjem koje se s vremenom pogoršava, posjetite stručnjaka. Izdvojili smo nekoliko univerzalnih savjeta za čistu i sjajnu kožu na jednostavne i prirodne načine.


Neka proizvod bude jednostavan


Što manje proizvoda nanesete na kožu, to bolje. Želite jednostavne proizvode i želite se držati proizvoda kojima je kvaliteta ispred kvantitete. Ono što je doista važno je držati se onoga što vam odgovara.
Ali imajte na umu da ako promijenite proizvode za njegu kože ili isprobavate novi proizvod, mnogo je vremena potrebno da se koža navikne na to.


Osip i iritacija znače da vaša koža loše reagira, ali ako tu i tamo dobijete akne ili bubuljice, to je normalna reakcija. Ako mijenjate svoje proizvode, vaša koža samo detoksificira i to je u redu. Dakle, nisu sve akne loše, pogotovo ako mijenjate različite proizvode. Ali opet, pokušajte pronaći proizvode koji vam najbolje odgovaraju i toga se pridržavajte, ne trebamo deset različitih proizvoda za piling i deset različitih maski za lice.


Nemojte istiskati akne


Ako vam se dogodi da imate prištić ili dva, nemojte ih dirati niti se igrati s njima. Ako se možete suzdržati, važno je pustiti ih da dišu i sazriju. Proći će sami od sebe.


Možda će potrajati nekoliko dana i možda će izgledati ružno. Ali vjerujte da vrijedi i bolje je nego da ga nasilno pokušavate istisnuti.


Jer kada ga naglo istisnite, pojavit će se ožiljak, a sav gnoj i bakterije koje ste upravo ispucali, ne samo da će vam doći na prst, već ćete ih dodirivati i time povećati rizik od bakterija koje se šire, a za rezultat, pojavit će se više prištića.


Smanjite i upravljajte stresom


Stres ima takav utjecaj na kožu i svi znamo koliko se može osuti lice dok prolazimo kroz stresno vrijeme.


Dakle, važno je kontrolirati stres. Što možete učiniti? Ne možete živjeti bez stresa – to bi značilo da morate prestati živjeti. Stres je normalan dio života, bit će tu. No, ono što možemo promijeniti je način na koji svakodnevno reagiramo na stres i upravljamo stresom. Dakle, imajte na umu da ako želite imati besprijekornu kožu, morate se osloboditi stresa, nemojte ga gomilati u trenutku kada se s njim ne možete nositi, piše Style Craze.


Izbjegavajte izravan kontakt s toplom vodom


Ne stavljajte lice izravno pod vruću slavinu ili pod vrući tuš. Zapljuskivanje lica vrućom vodom jako šteti koži. Pore izgledaju veće. Umjesto toga, možete staviti vrući vlažni ručnik i na neki način ga umotati u lice, ostaviti neko vrijeme i pritisnuti. To je jako dobro za vašu kožu jer pomaže omekšati nepravilnosti na koži.


Budite oprezni pri odabiru proizvoda protiv akni


Budući da mnogi od proizvoda sadrže kemikalije koje doslovno pretjeruju po pitanju vašeg prirodnog ulja koje vas može isušiti, a to će biti jako loše za vašu kožu, osobito ako imate akne i ožiljke. Stoga, prije nego odaberete proizvode koje ćete koristiti, pažljivo pogledajte sastojke ili se posavjetujte sa svojim dermatologom.


Ostanite hidrirani


Trik je nabaviti bocu od jedne litre i nositi je posvuda. To će vas podsjetiti da morate popiti gutljaj svaki put i uvijek je napuniti kad god sve popijete.