Popularna poza

Isprobali 25 najpopularnijih seks poza pa otkrili koja pomaže da lakše utonemo u san

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

U istraživanju o seks pozi koja će vam pomoći da što prije zaspete, sudjelovalo je 1,652 ljudi.Nova je studija pronašla još jednu dobrobit seksa pa u zaključku navodi da vođenje ljubavi može poboljšati REM fazu spavanja. Podsjetimo, REM obilježavaju dva oblika; fazični REM, kad se javljaju brzi sinhroni očni pokreti otkuda i  naziv (engl. Rapid Eye Movements) i tonički REM kada nema takvih pokreta.


Za svo vrijeme trajanja REM spavanja svi drugi voljni mišići osim očnih su paralizirani i zato što god sanjali, ostajemo posve nepokretni.


Nova studija otkriva da postoje određene seks poze koje mogu povećati mogućnost REM spavanja, a istraživanje je uključilo 1,652 sudionika koji su isprobali 25 najpopularnijih poza u krevetu.
Nakon isprobavanja poze, svi su nosili monitor koji je pratio njihov san.


Prema rezultatima, seks prije spavanja povećao je REM fazu kod muškaraca za 10 posto više nego li kod žena. No, svi su sudionici studije uočili da puno lakše utonu u san nakon poze doggy.


Na drugom je mjestu seks poza lotos, na trećem orao i na četvrtom most.


Dobra vijest je i što doggy poza ima pozitivne učinke na kožu, raspoloženje, topljenje kalorija i još pritom može pomoći imunološkom sustavu na način da smanji krvni tlak i eto, poboljša san, piše Red Online.