Sočan recept

Isprobajte tortu od grčkog jogurta koja ne sadrži maslac ni brašno. Sjajna je!

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ova torta ima rajski sočan okus i minimalno kalorija.



Zaželjeli ste se nečeg slatkog, ali brine vas nakupljanje kilograma? Nema panike uz grčki jogurt i sjajan recept za laganu tortu, idealnu za ljetne dane! Odličnog je okusa, a za njenu pripremu vam nisu potrebni ni maslac ni brašno.



Sastojci:


  • 4 jaja
  • 70 g ksilitola ili druge zamjene za šećer
  • 350 g grčkog jogurta
  • 40 g pudinga od vanilije u prahu
  • Korica velikog organskog limuna
  • Vanilin šećer
  • 1 žličica praška za pecivo 


Priprema:




Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva gornju i za to vrijeme četvrtasti kalup za pečenje obložite papirom kako se kasnije za kalup ne bi zalijepili ostaci kolača. Odvojite četiri jaja, istucite bjelanjak dok ne postane pjenast, a žumanjak umutite sa ksilitolom. U smjesu od žumanjaka dodajte jogurt, vanilin šećer i koricu limuna. Pomiješajte prašak za pecivo s praškom za puding i umiješajte u smjesu. Na kraju umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Pecite 30 minuta (provjerite je li gotovo pomoću čačkalice!) i na kraju pospite malo šećera u prahu.


 


I eto ga, sjajna, lagana i iznimno ukusna torta je gotova, dobar tek!