Krenuo s motikom

Imao je 14 kada se posvađao s roditeljima. Onda je počeo graditi nešto nevjerojatno

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uskoro se “ispušni ventil” pretvorio u hobi na kojem je u društvu svog prijatelja znao raditi i preko 14 sati tjedno. 20-godišnji Andres Canto iz Španjolske proveo je šest godina izrađujući svoj vlastiti dom ispod zemlje na imanju svojih roditelja. Razlog za ovaj neobičan projekt je bila jedna svađa koju je imao s roditeljima zbog svog stylinga. 


Kako bi se riješio nakupljene ljutnje u dobi od 14 godina je Andres počeo kopati rupu u vrtu. Uskoro se “ispušni ventil” pretvorio u hobi na kojem je u društvu svog prijatelja znao raditi i preko 14 sati tjedno. 


Kako Focus piše u početku je koristio samo motiku, no ubrzo su njegovi planovi postali sve veći i veći. Tako je uz pomoć prijatelja nabavio bušilicu. Andres je razmišljao i o statici te je nabavio i betonske stupove. U međuvremenu ga je posjetila nadležna služba za zaštitu okoliša koja je odobrila njegov projekt
Ono što je započelo kao rupa u zemlji zbog svađe s roditeljima, danas je prerasla u pravi mali podzemni stan koji se sastoji od dvije prostorije koje imaju čak i grijanje, a u prostorijama je omogućeno i slušanje glazbe. 


Njegov podzemni stan često ima razne goste, u obliku raznih insekata te povremeno zna u prostorijama vlažno, no to ne sprječava Andresa u daljnjih planovima. On ne planira tu stati nego želi širiti i nadograđivati svoj podzemni stan.