In Dental

Imamo rješenje za savršen osmijeh: Zove se All-on-6 i postoji u Rijeci

Dijana Ljubanović

Foto: iStock

Foto: iStock

Zapanjujući osmijeh pokazatelj je ne samo vašeg lijepog izgleda.Osmijeh je važan osobni adut koji mnogo govori i o vašem zdravlju, navikama, higijeni i odgovornosti prema samom sebi.


Pod maskama nemamo mnogo prilike za pokazati svoj blistav osmijeh, ali postoje posebni trenuci s najbližima kada je toliko vrijedno pokloniti osmijeh. A i samome sebi. Zdravije je smijati se i uživati u dobroj komediji, zanimljivim dosjetkama ukućana ili nestašlucima kućnih ljubimaca.


Ipak, postoji još jedna vrlo važna stvar kada su u pitanju zubi i osmijeh. Zdravlje. Možda niste esteta i nije vam važan vizualni dojam pa ni ne marite kako vaši zubi izgledaju, no ipak je važno pobrinuti se za njih radi zdravlja.
Oni koji su iz bilo kojeg razloga izgubili zube, znaju koliki to problem predstavlja u svakodnevnom životu. Ukoliko vas muči stanje u kojemu se trenutno nalaze vaši zubi, razmislite o ozbiljnijem zahvatu stručnjaka koji će vaše zube ponovno oživjeti, učiniti ih efikasnima i pružiti im blistavost.


all_on_6

FOTO/Unsplash


All-on-6: savršeno rješenje za blistavi osmijeh


U nedostatku zuba, jedna je metoda posebno popularna i efikasna. Riječ je o implantološkoj metodi All-on-6 koja rješava problem potpune bezubosti nadoknađujući cijeli zubni luk mostom na vijke na šest implantata.


All-on-6 u Rijeci se može učiniti u dentalnom centru “In Dental”  gdje smo razgovarali s Dariom Žujićem, Dario Žujić, dr. med. dent., univ. mag. med. dent., osnivačem i voditeljem klinike.


S obzirom na znanje i umijeće stručnjaka ova metoda je ugodnije rješenje za potpuno bezube osobe koji ne žele nositi klasičnu mobilnu protezu te se zahvaljujući postavljanju privremenih fiksnih zubi omogućava funkcionalnost žvakanja i poboljšana estetika u samo jednoj posjeti.


Pacijent se javlja u polikliniku radi narušenog zdravlja usne šupljine, Foto: In dental


Panoramska slika koja pokazuje šest implantata u gornjoj čeljusti i šest implantata u donjoj na kojoj je već gotov rad. Nakon detaljnog pregleda panoramske i CT snimke, (analize situacije) pristupa se ugradnji šest implantata i u istom danu dobiva privremeni rad, što znači odlazak kući sa zubima, Foto: In Dental


“Za razliku od mobilnih proteza, ovakav pristup zdravlju zuba omogućuje stabilnost. U praksi, osoba dobiva fiksne zube koji daju prirodan osjećaj u ustima te oni sa estetskog gledišta i s gledišta žvakanja nalikuju na prirodne“, kaže naš sugovornik.Fotografije završnoga rada, Foto: In Dental


 


Most na 6 implantata je učinkovito i ugodno rješenje s brojnim prednostima. Time se podrazumijeva:
• najbolja kvaliteta uz odlične estetske i funkcionalne rezultate
• privremeni fiksni zubi u jednom danu
• prirodan osjećaj u ustima
• očuvanje kosti
• kraće vrijeme liječenja
• visoka stopa uspjeha liječenja
• poboljšanje kvalitete života


Važno je uzeti u obzir da smijeh i smiješak također potiču oslobađanje serotonina. Poput endorfina, serotonin je neurotransmiter koji doprinosi čovjekovoj sreći, ali osnažuje i imunitet. Zato su smijeh i osmijeh zaista su najbolja vrsta lijeka!


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom In Dental