Fini recept

Imamo recept za hladnu i osvježavajuću juhu od tikvica

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ovaj lagani recept idealan je za vruće dane.

Iako juhu većinom pripremamo i jedemo zimi, ljetna juha itekako može biti izvrstan način za rashladiti se u vrućim danima.


Topla ili hladna, juha od sezonskog povrća zasitan je i cjeloviti obrok koji će vas opskrbiti svim mineralima i vitaminima te prijati vašem organizmu kada se temperature popnu na 30+.


Ova izvrsna, brza juha od tikvica kremasto je i ukusno zadovoljstvo, a zasigurno će postati dio vašeg ljetnog menija. Recept za juhu od tikvice donosi Food.


SASTOJCI:


  • 2 srednja luka, nasjeckana
  • 2 žlice maslaca, otopljenog
  • 6 srednjih velikih tikvica, narezanih
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 1⁄2 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1⁄8 žličice soli
  • 1⁄8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat mljevene crvene paprike
  • Naribani cheddar sir ili parmezan (za ukras)

PRIPREMA:


Pirjajte luk na maslacu u velikom loncu dok ne omekša. Dodajte tikvice i temeljac; dobro promiješajte.


Zakuhajte, poklopite pa smanjite vatru i pirjajte 15 minuta ili dok tikvice ne omekšaju.


U blenderu ili štapnim mikserom napravite pire od tikvica i luka.


Pasiranu smjesu vratite u lonac. Umiješajte vrhnje za kuhanje i začine. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa dobro ne zagrije.


Ulijte juhu u zdjelice i pospite nasjeckanim Cheddar sirom.