
Foto: Pexels
Ovaj lagani recept idealan je za vruće dane.
Iako juhu većinom pripremamo i jedemo zimi, ljetna juha itekako može biti izvrstan način za rashladiti se u vrućim danima.
Topla ili hladna, juha od sezonskog povrća zasitan je i cjeloviti obrok koji će vas opskrbiti svim mineralima i vitaminima te prijati vašem organizmu kada se temperature popnu na 30+.
Ova izvrsna, brza juha od tikvica kremasto je i ukusno zadovoljstvo, a zasigurno će postati dio vašeg ljetnog menija. Recept za juhu od tikvice donosi Food.
SASTOJCI:
- 2 srednja luka, nasjeckana
- 2 žlice maslaca, otopljenog
- 6 srednjih velikih tikvica, narezanih
- 3 šalice pilećeg temeljca
- 1⁄2 šalica vrhnja za kuhanje
- 1⁄8 žličice soli
- 1⁄8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 prstohvat mljevene crvene paprike
- Naribani cheddar sir ili parmezan (za ukras)
PRIPREMA:
Pirjajte luk na maslacu u velikom loncu dok ne omekša. Dodajte tikvice i temeljac; dobro promiješajte.
Zakuhajte, poklopite pa smanjite vatru i pirjajte 15 minuta ili dok tikvice ne omekšaju.
U blenderu ili štapnim mikserom napravite pire od tikvica i luka.
Pasiranu smjesu vratite u lonac. Umiješajte vrhnje za kuhanje i začine. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa dobro ne zagrije.
Ulijte juhu u zdjelice i pospite nasjeckanim Cheddar sirom.