Planete u stalnom plesu

Horoskopski znakovi kojima ova jesen baš i neće biti savršena

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Početak jeseni donijet će dašak osvježenja od strane pet planeta koje se trenutno nalaze u retrogradnom položajuAko je vjerovati astrolozima, ove će se jeseni događati svašta po pitanju horoskopskih znakova. Planete će biti u stalnom plesu diljem zodijaka zbog čega će se miješati dobre i loše stvari, ali tri su horoskopska znaka na posebnom putu prema ne tako bajnoj jeseni.


Početak jeseni donijet će dašak osvježenja od strane pet planeta koje se trenutno nalaze u retrogradnom položaju. U listopadu će Pluton, Jupiter i Saturn biti posloženi na način koji će većini donijeti nešto lijepo.


Studeni donosi dva pomračenja koja će pošteno pokositi nekoliko znakova zodijaka na način da će im priuštiti psihički, društveni i fizički kaos. Solarna eklipsa može pojačati ljudsku narav dok ona mjesečeva donosi pravu poplavu emocija i iscrpljenosti.
Važno je napomenuti i da će u prosincu Venera biti retrogradna pa bi mogla donijeti velike promjene po pitanju financija i ljubavi.


Naravno, ništa od ovoga ne smije nas preplašiti, ali Style Caster piše da bi idući horoskopski znakovi mogli očekivati doista svašta.


Ribe


Ribe, čeka vas pakao. Prvo počinjemo s Venerinim tranzitom u znak Strijelca koji kvadrira vaš znak. Ovaj aspekt govori o neskladu, stresu i osjećaju da se stvari stalno “isključuju”. Očekujte frustracije u sferi ljubavi i novca od 7. listopada do 4. studenog.


Zatim, od 24. studenog do 12. prosinca, Merkur živi u Strijelcu, komplicirajući vašu komunikaciju i napore na putovanju. U tom razdoblju čak dobivate pomrčinu Sunca koja kvadratira vaš znak. Na samom kraju jeseni dobit ćete i Mars u Strijelcu, planetu rata i agresije – u vatrenom znaku opet u kvadratu s vašim znakom. Bit će malo olakšanja tijekom sezone Škorpiona (23. listopada do 20. studenog), ali situacija izgleda grubo.


Djevica


Budući da se vaš znak suprotstavlja Ribama, znakovi koji uokviruju vaše Sunce također su oni koji uokviruju i Ribe. To znači da ćete se baviti mnogim istim izazovima koje smo naveli za Ribe. Vaš ljubavni život i financijski uspjeh vjerojatno će posrnuti početkom sezone, a komunikacija će doživjeti udarac malo kasnije.


Pomrčina Sunca vjerojatno će vas ostaviti bezrazložno bijesnima, što je zaista uznemirujuće za organiziranu Djevicu poput vas. Ali na sreću, energija pomrčine brzo dolazi i odlazi. Mars u Strijelcu će vas razbjesnit, ali sezona Jarca na zimskom solsticiju će vas rashladiti i prizemljiti.


Ovan


Ovnu ove jeseni nije ni približno tako loše kao Ribama, ali ipak nije bajno. Tijekom sezone Vage (od 22. rujna do 22. listopada) osjećat ćete se razdražljivo u tom uravnoteženom zračnom znaku. U sezoni Škorpiona stvari postaju zeznute.


Kad Venera 5. studenog uđe u Jarca (ostajući tamo do 2022.), vaš ljubavni život bit će ozbiljno pogođen, osobito kada se Venera okrene retrogradno 19. prosinca. Ta retrogradnost dovodi u pitanje naše odnose, ponovno se vraćamo bivšima i prisjećamo se o “dobrih starih vremena” (što vjerojatno uopće nije dobro). Dodajte ovo Merkuru u Jarcu od 13. prosinca do početka 2022. i dobit ćete neurednu kasnu jesen.


___


*Ovakve tekstove o horoskopu, horoskopskim predviđanjima i savjetima ne treba shvaćati previše ozbiljno niti na njima temeljiti važne odluke jer služe isključivo za zabavu.