Jednostavan recept

Gulaš s njokima: idealan ručak za kišni jesenski ponedjeljak

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Hladni dani jednostavno zovu na pripremu jela na žlicu



Tanjur gustog goveđeg gulaša idealno okrepljuje tijelo i dušu u ove sive jesenske dane. A priprema takvog jela zapravo ne predstavlja neki veliki problem. Probajte ovu verziju s njokima umjesto krumpira i uživajte u finom i zasitnom ručku!



Sastojci:


  • 800 g govedine
  • 500 g njoka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 glavice luka
  • 3 žličice koncentrata od rajčice
  • 2 žličice maslaca
  • 250 ml crnog vina
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol i papar
  • nasjeckani peršin


Priprema:




Meso narežite na male kockice, a luk i češnjak sitno nasjeckate. U velikoj posudi otopite maslac te popržite meso da dobije boju sa svih strana. Dodajte nasjeckani luk te pirjajte dok luk ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i koncentrat rajčice i dobro pomiješajte. Deglazirajte dno posude s crnim vinom i pustite da zavrije.


Potom smanjite vatru i neka se polagano kuha oko sat vremena. S vremena na vrijeme dodajte malo vode kako bi se održala željena gustoća. Začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Njoke stavite direktno u istu posudu i postepeno dodajte samo malo vode. Cilj je da njoki puste škrob koji će dodatno zgusnuti jelo. Kada su njoki kuhani, dodajte malo nasjeckanog peršina i poslužite. Dobar tek!