Savršeni za doručak

Gluten-free zdravi muffini s borovnicama kojima ne možemo odoljeti

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Muffini su izvrstan odabir za doručak, pogotovo kada su zdravi i sočni.



Ovi gluten-free muffini s borovnicama su izrazito sočni i zdravi, a potrebno vam je za izradu istih svega par sastojaka. Kako biste za doručak uživali u njima, najbolje je ispeći ih večer prije. 


Sastojci


  • 200 g borovnica
  • 110 g brašna od badema
  • 60 g kokosovog brašna
  • 2 jušne žlice rižinog brašna
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • Sol
  • 2 zrele banane
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 jaja
  • 3 jušne žlice kokosovog ulja
  • 2 jušne žlice meda
  • 60 ml javorovog sirupa

 


Priprema


  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. U kalup za muffine raspodijelite papiriće za muffine. 
  3. Operite i posušite borovnice. 
  4. U zdjeli pomiješajte svo brašno i prašak za pecivo s ¼ čajne žlice soli. 
  5. Banane zgnječite. 
  6. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje, vaniliju, med i javorov sirup. Dodajte banane i na kraju mješavinu s brašnom. 
  7. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup i pecite oko 20-25 minuta.