Ljetno rashlađenje

Smrznuti jogurt s votkom i tropskim voćem uljepšat će preostale dane ljeta

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Recept koji će na tako jednostavan način osigurati uživanje u trenutku i maštanje o tropskim destinacijama koje su nam još uvijek tako nedostižne.Iako su godišnji odmori pri samom kraju, visoke temperature su još uvijek tu. Volimo produžiti ljeto i osigurati onaj opuštajući osjećaj uživanja koji pruža omiljeno godišnje doba.


A to znači i počastiti se ljetnim delicijama koje nas u sekundi lansiraju na tropske destinacije i omogućavaju maštanje. Smrznuti jogurt je definitivno jedna od poslastica koja je zaštitni znak ljeta. Kako bi sve bilo savršeno, dodajte mu tropsko voće i meku teksturu koja godi svim osjetilima. Uz malo votke i pogled u daljine, hedonizam je zajamčen.


U nastavku donosimo recept koji će vas razveseliti na bezbroj načina.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Sastojci
1/2 šalice grčkog jogurta


3/4 šalice kokosove masti


6-7 žlica granuliranog šećera


1 žlica votke


1/4 šalice ananasa svježi ili konzervirani plus zdrobljen i ocijeđen


1/4 šalice kokosovog oraha tostiranog za garniranje


Upute


Sjedinite jogurt, kokosovo mlijeko, šećer i votku u blenderu i dobro miješajte. Pokrijte i stavite u hladnjak dok se dobro ohladi (najmanje 2 sata).


Ulijte smjesu jogurta u mješalicu i miješajte oko 15 minuta. Prebacite smrznuti jogurt u veliku posudu s poklopcem i umiješajte usitnjeni ananas. Zamrznuti jogurt će u ovom trenutku postati prilično tekuć, ali to je u redu.


Svakako dobro izmiješajte kako ne bi ostali komadića leda od ananasovog soka.


Poklopite i vratite natrag u zamrzivač dok se ne očvrsne, oko 2-3 sata.