Sadrži brojne blagodati

Ghee – ayurvedski dragulj za zdravlje i ljepotu tijekom zime

Life

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Kako bi naše tijelo bilo spremno za nadolazeći zimski period, omiljeni sastojak koji je ujedno prirodan i jednostavan dodatak u prehrani je ayurvedski zlatni dragulj – ghee.Osim snježnih radosti i blagdanskog veselja koje uvijek povezujemo sa zimom, ona nam donosi i određene tegobe. Iako uživamo u okrepljujućoj svježini zimskog zraka, ponekad (ili često) naše tijelo loše reagira na novu sezonsku promjenu pa možemo osjetiti i njenu drugu stranu: postajemo zimogrozni, muče nas prehlade, viroze i gripe, suha i ispucala koža, manjak energije itd.


Tisućama godina staro znanje ayurvede koristilo je ghee  od davnina u ritualima ljepote, za liječenje kožnih problema, kod pročišćavanja organizma i u prehrani.


Ghee nije stran ni u našim krajevima gdje ga dobro poznajemo pod imenom domaće maslo, a priprema je vrlo slična drevnoj pripremi ghee-ja u ayurvedskoj tradiciji. 
Jedan od načina prevencije i zaštite tijekom zime je da ga imamo uvijek pri ruci. Sadrži brojne blagodati u sebi i glavni je saveznik u ayurvedskoj terapiji za liječenje raznih zimskih tegoba. Pa da vidimo u čemu nam taj tisućljetni zlatni dragulj može pomoći i u ovoj nadolazećoj zimskoj sezoni…


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.