Vrhunski chefovi na kulinarskom spektaklom u Novigradu
Gosti su uživali u jelima najcjenjenijih imena gastro scene
povezane vijesti
Kulinarskim spektaklom u Novigradu, Aminess Hotels & Resorts završio je ovogodišnji ciklus popularnih Aminess Wine & Gourmet Nights, okupljajući neka od najcjenjenijih imena regionalne gastronomske scene.
U ekskluzivnoj All Stars Experience večeri gosti su uživali u dojmljivom nizu sljedova koji su na najljepši način zaokružili još jednu uspješnu gourmet godinu u Aminessu.

U elegantnom ambijentu A’la carte restorana Oliveto u Aminess Vival Maestral Hotelu, večer je započela pjenušcem vinarije Veralda, nakon čega je uslijedio gastronomski putopis kroz Istru, kontinent i regiju. Domaćini i gostujući chefovi udružili su znanje i kreativnost kako bi kreirali jedinstven jelovnik temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama.
Seriju sljedova otvorio je Janez Bratovž delikatnom kombinacijom pastrve s misom i yuzuom, nakon čega je Hrvoje Zirojević poslužio inovativni ekler punjen hladnim brujetom od ugora uz zabaione od morskog ježa i kamenice.
Mario Mihelj predstavio je dojmljivu vegetarijansku kreaciju dimljene cikle, dok je Melkior Bašić oduševio bogatom roladom od krumpira s hoisin i bešamel umakom te gljivama.
Prvi dio večere zaokružio je Matija Bogdan janjetinom s karameliziranom sirutkom i chimichurrijem.

Rolada od krumpira s hoisin i bešamel umakom te gljivama Melkiora Bašića
U nastavku večeri Jorg Zupan poslužio je odvažnu kombinaciju dimljenog jezika sa zelenim paprom i radičem, a domaćin i ambasador projekta David Skoko predstavio je barbuna uz kremasti pire od karfiola i pastrnjaka.

Janjetina s karameliziranom sirutkom i chimichurrijem Matije Bogdana
Slavonsku tradiciju na tanjur je donio Tomica Đukić, koji je pripremio kompleksno jelo od hammera crne slavonske svinje uz dodatke kestena, frankovke, bundeve i dunje.

Dimljeni jezik sa zelenim paprom i radičem Jorga Zupana
Slatku završnicu potpisale su dvije vrhunske slastičarke.
Martina Labinjan osvježila je nepca desertom od citrusa, limuna, bergamot curda i badema, dok je Bojana Bukvić večeru zatvorila „Medenjakom“ – profinjene kombinacije sablé bretona, meda od drače, pečenih šljiva te mliječne čokolade.

Hammer crne slavonske svinje uz dodatke kestena, frankovke, bundeve i dunje Tomice Đukića
Svako jelo pratila su pomno odabrana vina renomiranih vinarija poput Herg, Dobravac, Dešković, Ipša, Korak, Šturm, Štekar i Benvenuti, dok je glazbeni ugođaj upotpunila Eni Jurišić akustičnim nastupom.

Eni Jurišić
“Ovaj gastronomski spektakl još je jednom potvrdio Aminess kao jednog od ključnih promotora gourmet scene u Hrvatskoj.
Spojem vrhunske kulinarike, lokalnih namirnica, iznimnih vina i posebne atmosfere, Aminess uspješno privlači goste i izvan glavne sezone, dodatno pozicionirajući Istru i Hrvatsku kao nezaobilazne destinacije za ljubitelje fine gastronomije”, priopćeno je iz Aminesa.