Dašak boje

Uljepšajte svoj dom – ovo je najljepše jesensko cvijeće za vrt i balkon

Life

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Postoji veliki izbor jesenskih biljaka i trajnica koje možete uvrstiti u svoj vrt ili posaditi na balkon. Inspiraciju možete pronaći u nastavku na našoj listi najpoznatijih vrsta cvijeća koja cvjetaju u jesen.S padom temperatura i prvim mrazom, cvijeće polako nestaje iz vrta. Sve smo bliži zimi, a time se bližimo i kraju vegetacijskog ciklusa. Bez obzira na lošije vremenske uvjete, vaš vrt ne mora biti pust, jesenske trajnice odlično podnose hladnoću i visoki postotak vlage.


Raznobojno jesensko cvijeće unijet će dašak šarenih boja u tmurne i maglovite jesenske dane.


Prilikom odabira cvijeća za jesenski vrt posebnu pažnju treba obratiti na položaj biljke, neke vrste traže više sunca dok druge bolje uspijevaju u polusjeni ili sjeni.
Zvjezdan potječe od grčke riječi aster što u prijevodu znači zvijezda. Riječ je o biljki koja dobro podnosi kišovito i maglovito vrijeme.


Sunčana je kompaktna grmolika trajnica iz porodice glavočika podrijetlom iz Sjeverne Amerike i južne Kanade. Zasađena u obliku grma može doseći visinu od 1m te u takvom grmolikom obliku odlično podnosi jak vjetar i nevrijeme.


Ako je sadite pojedinačno, potrebno ju je poduprijeti s kolčićima za oslonac.


Fuksija je biljka iz porodice lat. onagracea, poznata po svojim prekrasnim ružičasto-ljubičastim cvjetovima zvonolikog oblika. Podrijetlom dolazi iz Južne Amerike i Novog Zelanda. Riječ je o grmolikoj biljci koja se može uzgajati u vrtu i na balkonu, u žardinjerama ili visećim loncima. Usto, fuksija se može uzgajati i kao sobna biljka.


Cijeli članak pročitaje na Krenizdravo.hr