Spektakularni kraj ljeta

FOTO Obitelj Ukušić impresivnim partyjem u D’oru pokazala kako se hrvatskim sastojcima proizvodi turizam svjetske klase

Edi Prodan

Obitelj Ukušić karakterizira iznimni ponos na "rodnu grudu" kojoj beskompromisno daju najbolje sadržajeKako bi trebao izgledati željeni smjer razvoja jednog dijela hrvatskog turizma pokazao je svojim Summer Lemon Partyem ponajbolji beach bar na Jadranu, D’or u Funtani.


Njegovi vlasnici, hrabra i kreativna obitelj Ukušić – uz tatu Adrijana i i mamu Katju u vrhunske su stručnjakinje izrasle i njihove kćerke Federica i Giulia, sasvim sigurno jedne Obitelj Ukušić karakterizira iznimni ponos na “rodnu grudu” kojoj beskompromisno daju najbolje sadržaje od najznačajnjih inovatorica domaćeg u turizma. Obitelj Ukušić karakterizira iznimni ponos na “rodnu grudu” kojoj beskompromisno daju najbolje sadržaje. S još jednim značajnim dodatkom: koliko je to god moguće sadržaji moraju biti domaći, “proizvedno u Hrvatskoj”, kako bi pokazali da uz spektakularnu prirodu imamo i – jednake takve ljude koji stvaraju sadržaje.


Njihov spektakularni završetak ljeta, jer ušli smo u posezonu, okupio je tako na White Summer Lemon Partyu ponajbolje sudionike i to s različitih, vrlo zahtjevnih sfera – od umjetnosti i arhitekture do zabave. Gosti su naime bili Ana Rucner, fantastična violončelistica koja na originalni način, apsolutno strasno izvodi za svoj instrument prilagođene standarde različitih glazbenih žanrova, potom arhitekt i dizajner Boris Ružić koji potpisuje niz nevjerojatnih istarskih vila i kuća kao i dizajn samog partya, te na kraju Jole za kojeg će silno mnoštvo obožavatelja istaknuti kako je – kralj stvaranja dobre atmosfere i jednake takve zabave.
Sve zajedno nosilo je i potpis Aura, partnera ovogodišnjeg D’Orovog događanja, koja je isto što i prije nje istaknuti: sinonim za najbolju hrvatsku destileriju čija se kvaliteta itekako prelijeva i preko domaćih granica. Dakle baš onako kako Ukušići žele, pokazati svijetu domaću kvalitetu i na taj način unaprijediti turizam.


S obzirom i na naziv – Summer Lemon Party – značajna je uloga pripala Aurinom Limoncellu, likeru koji se u kratkom vremenu okitio s četiri svjetska zlata, da bi nedavno bio proglašen i likerom godine i to na prestižnom svjetskom natjecanju World spirits awards. Iako je zaštitni znak najznačajnijeg D’orovog partya bijela boja, ovog je puta u čast Limoncella dobila i – žutu notu. Kompoziciju je dakako složio Boris Ružić.


Dakako white party nije mogao proći ni bez Aurinog gina Karbun, nositelja čak jedanaest svjetskih zlata, kao i titule najboljeg hrvatskog gina što je osvojio na ovogodišnjem natjecanju World Gin Award.


Zapravo, kad se sve sagleda, jedan je recept: apsolutna vjera u svoje sposobnosti i kvalitetu. Koliko god da smo kao svojevrsne rodonačelnike takvog stava, posebno u turizmu, istaknuli obitelj Ukušić, apsolutno po istom receptu djeluju i Ana Rucner, Boris Ružić, Jole i obitelj Sirotić, Daša i Mišel, vlasnici Aure. A kad se svi oni slože, kraj ljeta pretvara se u jedinstveni spektakl.Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Manuel Paljuh


Foto Dejan Majkić


Foto Dejan Majkić


Foto Dejan Majkić


Foto Dejan Majkić