KUĆNI LJUBIMCI

Uče ih empatiji: Pogledajte 5 neodoljivih pasmina koje se najbolje slažu sa djecom

Dijana Ljubanović

pas_bernardinac

pas_bernardinac

Ove pasmine učinit će odrastanje divnim i zanimljivim periodom ispunjenim ljubavlju.Ako vaša djeca uporno traže psa ili mačku, ispunite im želju, pod uvjetom da procijenite da nije riječ samo o hiru. Kućni ljubimci će vjerojatno poboljšati razvoj vaše djece. Uvođenje novog psa u vaš život važna je odluka i pritom je važni provjeriti jeste li spremni za psa prije nego ga pustite u svoj život.


Djeca koja odrastaju s kućnim ljubimcima rano se uče brinuti i hraniti drugo stvorenje, u početku promatrajući roditelje, spremajući sve elemente koje će koristiti u svakoj budućoj interakciji sa životinjama. Nekoliko studija pokazuje da djeca koja posjeduju kućne ljubimce osjećaju više empatije prema drugim ljudima i životinjama.


Izdvojili smo pet pasmina koje se najbolje slažu s djecom.


Koker Španijel
Ovi čupavi psići slažu se sa skoro svim ljudima na koje nailaze, uključujući djecu i druge pse. Svileno meko krzno i ​​lice koji topi srce samo je bonus. Pametni su i razdragani pa je odrastanje s njima pravi užitak, piše GH .


 


pas_koker_spanijel

Koker Španijel/Unsplash


Bernardinac


Za obitelji koje vole planirati i uživati u društvu zanimljivog, ali i odanog, posvenog psa, idealni su bernardinci. Za njih je potrebno mnogo prostora jer mogu dostići sto kilograma. No, ispod ogromnog tijela je pahuljica. Sladak i srdačan ljubimac poznat po svojoj nježnoj prirodi i sjajnom odnosu s djecom.


FOTO/iStock

Bernardinac/iStock


Aljaški malamut


Aljaški malamuti žive za svoje čopor, bilo ljudski, bilo pseći. Ovi psi često su dresirani za rad, trebaju vođu kako bi im postavio dosljedan režim treninga i vježbanja. Bit ćete nagrađeni odanim, prijateljskim licem i mahanjem repom.


FOTO/Unsplash

Aljaški malamut/Unsplash


Bostonski terijer


Ovi simpatični četveronožni prijatelji dosegnu težinu od 25 kilograma. Jako su privrženi i mazni. Bostonski terijeri prilagođavaju se stanu u kojem žive, iako će cijeniti šetnje oko bloka i igre s djecom.


FOTO/Unsplash

Bostonski terijer/Unsplash


Labrador retriver


Desetljećima su s razlogom ostali najpopularnija pasmina pasa. Njihovo drago ponašanja lako sklapa prijateljstva s kim god se sretnu, ali ne podcjenjujte njihovu visoku razinu energije. Ova bujna pasmina svaki dan treba ozbiljno vježbati, a mogu narasti i do 80 kilograma.


FOTO/Pexels

Labrador/Pexels