Bolji izbor

Drvene ili plastične vješalice u ormaru? 3 valjana razloga za odabir ovih

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Cedrovina ima skriveno svojstvo koje je vrlo korisno za zaštitu odjeće

Što se tiče pribora za slaganje vaše odjeće u ormaru, na tržištu postoji mnogo rješenja – različitih po materijalu, cijeni i prednostima.


No, kada govorimo o drvenim vješalicama vjerojatno niste znali da su ovi predmeti izrađeni od cedrovine, a što nije slučajnost.


Cedar ima skriveno svojstvo za koje rijetko tko zna i koje je velika prednost za zdravlje vaše odjeće: moljci ne podnose taj miris.


Ova značajka drva omogućit će vješalicama da prirodno (i bez pomoći kemikalija) djeluju odbijajuće i moljce drže podalje od vaše odjeće.


Tri razloga zašto kupiti drvene vješalice:


1. Održavaju vašu odjeću u formi


Metalne ili plastične vješalice, koje su obično vrlo tanke, ne jamče pravu potporu za naše odjevne predmete.


Posebno za košulje i sakoe, kojima je potrebna čvrsta struktura kako bi zadržali oblik.


Drvene vješalice, s druge strane, jamče pravu strukturu za svu odjeću i izbjegavate rizik da se odjeća deformira dugotrajnim stajanjem u ormaru.


2. Ekološke su


Drvo je, za razliku od plastike od koje su izrađene vješalice, ekološki materijal koji ne zagađuje okoliš.


Ako pak razmišljate o kupnji drvenih vješalica za garderobu, pobrinite se da su izrađene od drva iz certificiranih šuma ili – još bolje – od otpadaka prerade drva.


3. Trajna su investicija


Kupnja drvenih vješalica mogla bi se činiti kao skupa ekonomska investicija bez koje možete proći: plastične ili metalne vješalice zapravo su puno jeftinija alternativa.


No, za nekoliko eura više potrošenih prilikom kupnje kući ćete donijeti kvalitetniji proizvod koji će izdržati test vremena i trošenja te će pratiti vašu odjeću dugi niz godina.