Specifičan

Domaći džem od krušaka je ukusan, neobičan, ali i nevjerojatno svestran

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Izvrstan za doručak, još bolji ako ga koristite kao prilog sirevima

Priprema se jednostavno i relativno brzo, od vrste kruške čvrste pulpe.


Svoj džem od krušaka možete začiniti sjemenkama vanilije ili štapićem cimeta koji ćete koristiti tijekom kuhanja.


Zvjezdasti anis također je vrlo mirisan.


Podrazumijeva se da u gotov džem možete dodati i tamnu čokoladu.


Koristite svoj džem od krušaka za punjenje torti i palačinki ili ga jednostavno namažite na kruh.


Sastojci:


  • 1 kg krušaka
  • 450 g šećera
  • korica od limuna

Priprema: Kruške ogulite, narežite na komade i macerirajte u tavi sa šećerom i limunovom koricom oko 30 minuta.


Posudu stavite na štednjak, na vrlo laganu vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko sat vremena.


Provjerite je li voda potpuno isparila. Uklonite limunovu koricu i procijedite.


Ponovno stavite na vrlo laganu vatru 10 minuta.


Još vrući džem od krušaka ulijte u sterilizirane staklenke i pustite da se hladi naopako.


Staklenke spremite na tamno mjesto i potrošite nakon otprilike tjedan dana.