Toplo jelo

Domaća juha od rajčice koja će vas ugrijati

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Za vrhunsku nostalgičnu večeru.

Ova domaća juha od rajčice napravljena je od vrtnih svježih rajčica, bosiljka i češnjaka za vrhunsku juhu iz snova. Poslužite ovo uz prepečeni sir na žaru za vrhunsku nostalgičnu večeru!


SASTOJCI:


  • 3 1/2 kilograma svježe rajčice
  • 1 glavica češnjaka (oko 6 češnja), oguljena i zdrobljena
  • 1 bijeli luk, grubo nasjeckan
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 velika šaka lišća bosiljka
  • 2 šalice pileće ili povrtne juhe

UPUTE:


Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.


Komadiće rajčice, češnjaka i luka stavite na pripremljeni list. Pospite solju i paprom i pokapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu na 1 sat ili dok ne bude pečeno i aromatično.


Izvadite iz pećnice i stavite u veliki lonac ili pećnicu s juhom od povrća i bosiljkom. Kuhajte na umjerenoj vatri 5 minuta.


Upotrijebite štapni mikser za miješanje do željene konzistencije.


Pirjajte 10 do 15 minuta ili dok se juha malo ne ukuha. To će pomoći produbiti okus! Dodajte vrhnje i promiješajte.


 


Poslužite vruće s parmezanom ili poslužite s prepečenim sirom na žaru. Uživajte!