Novodent4smile

Što je potrebno za dobru svakodnevnu oralnu higijenu?

Life

Foto: Novodent4smile

Foto: Novodent4smile

Jeste li se ikad zapitali perete li zube ispravnom četkicom? Je li pasta za zube i vodica koju koristite najbolja za vas? Koju interdentalnu četkicu koristiti?Ponekad mislimo da smo o oralnoj higijeni naučili baš sve još kao djeca, ali svakodnevno svjedočimo novitetima i inovacijama na tržištu te stručnim savjetima zbog kojih se doista ponekad upitamo, koristimo li ispravnu četkicu za zube?


Vođene ovim i ostalim pitanjima o brizi i njezi naših zubi te oralnoj higijeni općenito, potražile smo odgovore u tvrtki Novodent iz Rijeke koja se već više od 20 godina bavi prodajom stomatološke opreme i proizvoda za oralnu higijenu.


Imajući u vidu najbolju kvalitetu proizvoda, u Novodentu su nam preporučili specijalizirane proizvode za oralnu higijenu španjolskog brenda Dentaid, koji su dostupni putem webshopa novodent4smile.hr te u svim boljim ljekarnama.


oralnu_higijenu

Vodeći istraživački centar posvećen oralnoj higijeni


Zašto baš Dentaid?
Dentaid je vodeća svjetska tvrtka iz područja oralne higijene posvećena jasnom cilju: unaprijediti i sačuvati oralno zdravlje korisnika. U suradnji s dentalnim profesionalcima diljem svijeta, njihov tim stručnjaka svakodnevno osmišljava nove proizvode po mjeri korisnika (linije proizvoda VITIS, PERIO AID, INTERPROX…)


Najvažnije su potrebe korisnika. Dentaidov asortiman se sastoji od različitih linija četkica, interdentalnih četkica, pasti i vodica za zube, od onih dječjih, preko proizvoda namijenjenih osobama s problemima desni ili zuba, pa sve do posebno osmišljenih linija za osobe s implantatima.


Iza svih proizvoda stoje višegodišnja istraživanja, a ono što je zajedničko svim linijama jesu pomno odabrani sastojci. Neki od sastojaka pružaju zaštitu od bakterija i virusa sa produženim djelovanjem.


Različite linije proizvoda prilagođene potrebama korisnika


Zašto VITIS proizvodi?


To su proizvodi za svakodnevnu njegu zubi i desni, prilagođeni potrebama različitih životnih dobi te potrebama koje ta dob donosi.


VITIS GINGIVAL zubna pasta i vodica posebno su formulirani za smanjenje nakupljanje zubnog kamenca (plaka) te zaštitu i jačanje desni. Ugodnog su i nježnog okusa bez alkohola. U svom sastavu imaju CPC (cetilpiridin-klorid) antiseptik za usta koji djeluje antivirusno i antibakterijski i štiti vašu usnu šupljinu kroz dan od određenih bakterija, gljivica i virusa (poput gripe, rotavirusa, virusa jednostavnog herpesa, hepatitisa B i nekih koronavirusa).


VITIS nudi širok asortiman četkica za zube za različite potrebe, od dječjih četkica, četkica za ortodontske pacijente, mekanih četkica za zube pa sve do četkica za njegu implantata. Svojim značajkama i kvalitetom VITIS zubne četkice priznate su kao lideri na mnogim tržištima.


Za one sa ortodontskim aparatićima


Kompletna linija VITIS ORTHODONTIC smanjuje stvaranje zubnih naslaga i pomaže u cijeljenju sluznice od iritacija uzrokovanih bravicama. Vosak štiti sluznicu od oštećenja, a zubna pasta je polutekuća što olakšava čišćenje samih bravica. Četkica je specijalno dizajnirana – malena je i ima V-oblik vlakana pa lako dopire do svakog područja u ustima i oko samog aparatića.


Za bijeli osmijeh


Ako ste ikada maštali o savršenom bijelom osmijehu i zdravim zubima grupacija DENTAID razvila je tehnologiju haprepair® i predstavila dvije linije proizvoda VITIS WHITENING & SENSITIVE. Njihov zadatak je oporaviti caklinu i stvoriti zaštitini sloj koji će spriječiti nastanak mrlja i kamenca, a samim time, zubi će biti glatki i svjetliji. Obje linije imaju nizak indeks abrazije, pa se mogu koristiti svakodnevno.


Za djecu


VITIS KIDS & JUNIOR je linija sa simpatičnim četkicama i zubnim pastama ugodnog ukusa, koja će privoliti naše najmlađe da zavole svakodnevno održavanje oralne higijene. Nude posebnu zaštitu desni i učinkovitu prevenciju od karijesa.


Za intenzivnu i aktivnu kontrolu plaka


U slučajevima intenzivnog stvaranja zubnog kamenca DENTAID nudi liniju PERIO AID – tekućine i gel sa CHC (klorhexidin) i CPC (ceilpiridin-klorid). Sa svojim specifičnim sastavom ima široku primjenu, a dodatno suzbija bakterije i viruse te time štiti od bolesti desni.


Kompletna oralna higijena


Dentalnu higijenu upotpunjuju  interdentalne četkice INTERPROX. Naime, četkica za zube ne dopire do gotovo 40% površine zuba koja se nalazi u među zubnom prostoru. Svakodnevno korištenje interdentalnih četkica omogućiti će vam 100 %-tnu higijenu.


Sve detaljno o proizvodima, blog o oralnoj higijeni te savjete za vaše zube potražite na novodent4smile.hr


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Novodent.